Bloggen blir lidande..

När tiden inte räcker till är det bloggen som blir lidande, tråkigt, men ibland blir det så :)
Förutom att det är mycket jobb hela tiden så har Siri och jag hunnit med att tävla, förra helgen på Haninge brukshundsklubb. Vi blev lottade som startnr 2. Det är roligt det där med lottning, nästan alla som startade i lk 1, som vi, fällde någon form av kommentar (inte en positiv sådan) över den siffra som stod på chokladmyntet. Ja vi fick chokladmynt, mums, med vårt startnummer på. Det finns flera saker man själv inte kan styra över på en tävling, ett av dem är vilket startnummer man får.. Alltså inte värt att lägga energi på det ;)

Med tanke på senaste tävlingen, där Siri reste sig på platsliggningen, hade jag lite oro att försöka jobba bort hos mig själv. Några sekunder är alltid värt mycket och eftersom vi hade startnummer två hade jag mycket tid (läs många sekunder) att få Siri att känna sig lugn och hitta slappna av känslan. Det visade sig att min hand på hennes bröstkorg fick henne och landa lite, vilket kändes kanon att kunna, på så kort tid, med en sån enkel gest, få henne att varva ner lite. Trots en orolig platliggning, hunden bredvid Siri kröp, den hunden på andra sidan pep och var orolig och ytterliggare en hund längre bort reste sig och började smyga fram till sin matte. Siri låg kvar, men.. hittade en pinne att tugga på :) Jag kunde inte annat än att le.

Vi hade en mycket bra uppvärmning och jag testade att ha med leksak denna gång, vilket jag inte hade sist. Hon kändes fin när vi gick in och jag var lagom nervös, lite måste man vara. Fria följet var det bästa vi haft på tävling, dock gav det oss inga bra poäng. Sen följde läggande under gång, inkallning och ställande under gång. Det som genomsyrade där var att Siri inte blev kvar i vare sig sitt, ligg eller stå. Hon kändes lite orolig. Mycket tugg på apporten och hoppet reste hon sig från sitt när jag lämnade henne. Poängmässigt var det ingen succé men jag tänker inte låta det styra hurvida jag är nöjd med min hund eller ej. Jag säger inte att vi var värda mer poäng. Jag var mycket nöjd med både med mig och min hund. Och ffa lärde jag mig mycket om min hund denna tävling. 

Här hemma ser det ut som kaos, jag försöker packa, jobba och göra allt annat som livet innebär och hur jag än gör räcker inte tiden till. Längtar till jul & nyår för då tänkte jag unna mig lite ledighet! Nu snart drar jag iväg till en fullbokad dag på Arninge, där kommer jag att vara både i morgon och på lördag. Söndag så MÅSTE jag börja packa.. *puh*.

Observera att det fortfarande finns plaster kvar på foderdiskussionstillfället nästa lördag, läs mer under kurser/föreläsningar.

Ha de gott och glöm inte att ta hand om varandra <3


-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-