En apport, ett hinder och fyra koner

Ännu en ny vecka har börjat, jag hinner knappt avsluta den som varit känns det som. Helgen gick i lite jobb tecken, i lördags var jag på Arninge Djurklinik och jobbade, sen fick mina egna hundar simma. Kvällen spenderades i soffläge med film, underbart skönt!
Söndagen gick åt till att packa sen unnade jag mig en sovmorgon med långfrukost. Sen fick jag lov att tvinga mig själv att börja packa. Hittade en del roliga saker, så som en affisch till en pjäs jag gjorde mitt första år på Kulturama när jag pluggade till fotograf.

I dag var det jobb I Täby på schemat, började kl 10.00 så jag hann jobba lite hemma innan jag åkte. Det är verkligen som de flesta säger, driver man eget företag jobbar man jämnt, både på gott och ont!

På vägen hem från jobbet svängde jag förbi min hemmaklubb, ssbk, för att köra ett träningspass med hundarna. Det var typ fyra bilar på parkeringsplatsen men ingen ute på någon av planerna. Jag började med Siri, först fick hon göra en platsliggning, lägger mycket fokus på hennes uppmärksamhet och att hon är lugn i kroppen. Uppvärmningen innan platsen är också viktig för att få henne att komma i rätt fokus. Hon var gasad som vanligt, säg när hon inte är det? Men det är ju därför hon är så rolig att träna ;)
Efter platsen hade jag bestämt att göra en kedja, fast lite firnurlig sådan.. Nämligen som följer.
Jag står med ryggen mot ett hinder, kastar en apport, gör helt om kommenderar hopp, Siri hoppar, kommenderar sitt efter att hon hoppat över. Då sitter hon med nosen mot mig, bakom henne är det en ruta, från sittet skickar jag henne till rutan, kommenderar stå, berömmer med ord, kallar in och kommenderar ett hopp och hjälper henne med ett fot. Nu sitter hon med ryggen mot apporten som jag först slängde ut. Slutligen kommenderar jag henne apport med en ingång. Så himla nyttig träning för fröken och så fantastiskt roligt. Inte bara hon som måste vara skärpt och lyssna på vad jag verkligen säger, även jag måste vara skärpt för att komma ihåg hela kedjan och ffa vara jädrigt snabb.

Hade gärna velat ha allt filmat, men jag har ingen videokamera, det blir att investera i en på mellandagsrean helt enkelt!

Jag har fått mycket inspiration av Heléne Lindström till denna typ av upplägg. Vi har nosat lite på det förut men denna gång sätta vi verkligen saker på sin spets. Keiko fick sig också ett pass, bla skulle han backa för att sedan vända sig om för att hoppa upp på en hög brunn. De är roliga hundarna för de löser sina frågeteckan på olika sätt. Keiko började pipa och ville gärna komma mot mig, Siri hon springer mest för att lösa sina uppgifter. I vilket fall som helst hade vi ett superskoj träningspass alldeles själva i halvmörkret.

Nu på lördag ordnar Leva Hund tillsammans med DjurKvalitén och Rose-Marie Kullberg en foderdiskussionsträff. Det finns fortfarande några platser kvar, anmäl via hemsidan.
Ska bli mycket skoj! I övrigt är det fullrulle och snart flyttar vi, spännande :)

Ha de gott!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-