Mitt ansvar..

Mörkret och det blöta är här, det har visserligen varit här ett tag men jag tycks aldrig vänja mig. Som hundägare har man ju liksom inget annat val än att ge sig ut i det. Långa mysiga promenader är inte särskilt lockande kl 05.30 en mörk och regning morgon. Och när man slutar jobba är det lika mörkt och tråkigt då. I går stannade jag på vägen hem för att gå en promenad, det var precis när mörkret hade börjat falla. Har tur att sluta jobba kl 14.00 en dag i veckan, underbart skönt, men det innebär att jag börjar jobba 06.30.. I alla fall, vi gick en bit in på grusvägen i skogen då jag har gått där många gånger förut vet jag vart vägen leder. Bla kommer man fram till ett större sandtag där man kan köra terrängbil. Vilket innebär att det finns rätt mycket roligheter. För att ge exempel, en gigantisk vattenpöl, ett flertal koner, en massa bra balansföremål och en del backar. De vill säga ett perfekt ställe att roa två hundar på. Jag är lite allergisk mot att bara gå och gå när jag är ute med hundarna. Jag stannar gärna och låter dem roa sig själva alt leker med dem. I går spatserade Siri runt i den stora vattenpölen och grejade, Keiko höll sig kring mig till en början sedan började han leta pinnar.

Mycket saker jag gör med hundarna i vardagen är sånt som har ett syfte, men inte allt. Keiko och jag började busa och leka, det gör vi på följande sätt. Jag börjar putta på honom och bjuder in i lek, han tycker att detta är skit kul. Sen kampade vi med hans pinne. Då kommer den lilla krutdurken farandes, gissa vem, Siri Plur såklart, för hon ska minsann vara med. Här är det perfekt att lära hundarna att inte alla är inbjuden i leken, dvs man inte bara komma och braka in i mig och Keiko och bara sno pinnen. Keiko kan våra lekregler men när fröken Plur kommer farandes blir han lätt lite försiktig för han vet att det inte är ok och då tar han ett steg bak och släpper pinnen. För Siri är detta kanon träning att faktiskt få vänta på att bli inbjuden i leken, inte styra den. Vilket hon ofta gör.. Bless her <3

Hon är underbar min Siri, men lite väl gott självförtroende som ibland behövs tas ner på jorden.

Från mörker till nattsömn. I natt vaknade jag att någon kom upp i min säng.. Det kan hända att Siri ligger vid min fotända när vi somnar men hon brukar gå ner för att ibland få komma upp på morgonkvisten. Keiko vill sällan vara i sängen, men det händer. Jag har som regel att hundarna måste bli uppbjudna i sängen, man kan inte bara kliva upp i den hur som helst och de vet det. Även fast Siri gärna smiter upp när hundarna är ensamma hemma. I alla fall.. I natt kände jag att det var Keiko som kom upp, han smög liksom och kom upp nära mig.. Klockan var väl typ 03.00 så det tog ett tag innan jag förstod vad det var som hände och började fundera på varför?? Då hör jag ljudet från min brandvarnares batterier som piper. Det här höga ljudet som signalerar att batteriet håller på att ta slut. Så jag fick såklart gå upp och klättra upp en stol för att plocka ner den. Jag märkte på Keiko att han var orolig. Men vi somnade ganska snabbt igen.

För att knyta ihop påsen med överskriften då, det jag menar är att det är mitt ansvar att hundarna får komma ut och få möjligheter att njuta av livet att vi har kul ihop, jag tycker det är viktigare än all annan träning. Sen Keikos agerande i natt, han sökte sig till mig för att något var konstigt, det är mitt ansvar att se till att han och Siri är trygga. Det jobbet tar jag på fullaste allvar, min hundar måste få känna sig trygga med mig.

Och du Keiko vad vore jag utan dig, du är min prins och jag älskar dig förevigt <3

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-