Det brinner en eld..

Ännu en helg har passerat, för mig var det sista jobbar helgen av tre. På Djursjukhuset Bagarmossen där jag bla jobbar har efterfrågan ökat enormt och vi alla gnider våra energiknölar för att hitta en lösning att få loss fler tider i vår treadmill. En lösning är att börja ha öppet på lördagar. En av mina kollegor skulle ha jobbat, men då hon i så fall hade fått ett saftigt arbetspass på 8.00-21.00 så erbjöd jag mig att ta fm passet på rehab, det var mer än uppskattat. Det var en ganska lugn dag på rehab så när klockan var strax efter 12 slutade jag och tog en snabb rastning med hundarna och sedan vidare till snabbmat resturang tillsammans med resten av Haninges invånare. På em hade Leva Hund, dvs jag, ordnat ett foderdiskussionstillfälle på Haninge Hundhälsa. När jag kom dit var tjejerna där i full gång med att julpynta.. Tänk vad fort tiden går. Totalt blev det 8 personer, lagom för att alla ska få chans att göra sig hörda. Det blev en trevlig em, där vi utbytte tankar och åsikter. Sen var det hem och bara slöa.

Söndagen var tänkt att användas som fix dag, men jag unnade mig en heldag utan måsten. Jag ska ju som sagt flytta kommande helg.. Mitt hem ser ut som ett slagfält och det är kartonger och prylar överallt. Kl 22.30 fick jag ett ryck och packade ner en del kläder, kände mig rätt nöjd med det.

I dag har jag varit på Arninge Djurklinik och jobbat, en lugn dag men välkända och trevliga djurägare. Jag blev kontaktad av en journalist precis när jag skulle åka hem, hon ville komma och göra ett reportage om vår rehab avdelning. Snabbt blev det bestämt att hon och en fotograf ska komma i morgon, alltid bra reklam! Det blir till att pudra näsan extra i morgon ;)

PÅ vägen hem hann jag förbi en av mina kunder, sen några år tillbaka. En väldigt rar kvinna som jag även fick årets första julklapp av. Jag hann också med att byta vinterdäck, eller ja inte jag utan killarna utanför Ica Maxi... Sen var det kolsvart ute, så jag och hundarna åkte till en motionsslinga och tog en runda i kylan. Har haft väldigt taskigt med energi och ork under ca 2 veckor men i dag kändes det som energin kom tillbaka så jag tog med hundarna för en träningsrunda. När det gäller Siri har jag samma upplägg, alltid en uppvärmning innan jag går in på plan.. Eftersom hon inte tränat på typ en vecka så var hon helt galen, det brinner en eld i hennes ögon.. Hon har sin pappas ögon, så vackra <3
In på planen stod en ruta(!!!!) Kunna gå in förbi den vid min sida, lugnt och koncentrerat tog lite tid. Jag hade även slängt ut plastförpackning med min bogserlina. Nyfiken som hon är vet jag att hon gärna vill kolla in allt som ligger på planen. Efter en stunds uppvärmning med mycket ingångar, koncentrations övningar och "hördu fröken lyssna på vad jag säger" så gjorde hon en fin platsliggning. Tror hon börjar fatta att hon ska vara lugn..

Sedan jobbade vi vidare på -lyssna på vad JAG säger och gör inte vad du tror du ska göra träning- Väldigt roligt är det måste jag säga. I dag ställde vi upp oss framför rutan, jag gick ut och la apporten på andra sidan rutan. Anledningen till att jag la ut apporten var för att jag misstänkte att det annars kunde bli för svårt. Siri älskar både apportering och rutan. Först fick hon springa och hämta apporten med en helt vanlig ingång. Direkt efter avlämning kommenderas hon till rutan och så fick hon ett stå kommando och jag gick emot henne med belöningen. Vi jobbade också vidare med vår belöningslek. Tänk vad jag har lärt mig av denna hund, med Keiko jobbade jag aldrig med liknande, gör det i dagsläget inte heller. För det behövs inte. Efter vår lek körde vi en ny övning. Jag la ut apporten igen, bakom rutan. Gick tillbaka till Siri. Så sa jag till henne -nu är det titta- det är hennes förberedelse ord för att springa till rutan. Jag drog ett djupt andetag och kommenderade "rutan" samtidigt som jag tänkte nu måste jag vara jädrigt snabb med ett stå kommando annars hinner hon ta apporten. Och jag var snabb... och Siri som det visade sig var inriktad på att spinga till apporten tvärnitade så banden och konerna flög, men hon stannade, woaw! Super nöjd blev jag och lite förvånad faktiskt, var ganska säker på att hon inte skulle lyssna på vad jag sa utan bara gå hennes impulser och vad hon trodde hon skulle göra.. Min fina tjej <3

Keiko fick sig också lite roliga saker, bla backa, stanna sitt, hoppa upp på ett bord, sitta, ligga, stå, apport ingång och en massa lek såklart. Nöjda åkte vi hem till vårt kaos.

Nästa vecka bor vi på landet, lyckliga oss! Vi ska först bara ta oss igenom denna vecka med helg.

Allt gott och glöm inte vad som är viktigt i livet..


-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

  • Jeanette » "Gulliga" saker:  ”Man kanske inte alltid behöver göra saker så krångliga? "Gulligt" vet jag inte o..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-