Årskrönika 2013

Min älskade katter <3
Min älskade katter <3

Har velat skriva årskrönika förut, men i år ska det bli av :)

2013 har varit en spännande år för mig, mina hundar och inte minst mitt företag Leva Hund.

I Januari inledde jag ett samarbete med Evidensia Djurkliniken Arninge. Detta innebar att jag stod med en fot vardera i de två största riskkapitalbolagen som numera köpt upp större delen av djursjukhus/kliniker i Skandinavien.
Jag och Siri hoppade även på en mycket spännande kurs, Team Top Six, som sträckte sig under ett år. Instruktörer var Heléne Lindström och Ditte Andersson. 4 träffar totalt, varje träff var en helg. Kursen utvecklade oss båda enormt, jag fick också många roliga skratt och lite nya träningsvänner. Eftersom det var en snöig vinter blev det även en del inomhus träning.

Under februari började ett gäng fristående kurser på Södra Djursjukhuset och jag bestämde mig för att trots allt satsa på att ta legitimationen. Det tog lite tid för mig att inse, men bättre sent än aldrig. Förutom en del jobb hanns det med en del hundträning och framför allt en stor del som lades om och mycket ändringar gjordes. Keiko fyllde 10 år, hjälp vad tiden går. Och jag fyllde 40, jisses :)

I mars hade jag fortfarande min egen träning i gång, hur jag nu hann med det. Och jag avlutade också mitt jobb på Friskis och Svettis. Jag gick även en kurs i Photoshop, för att uppdatera mina kunskaper. Mars var också fylld med mycket sorg då min älskade fina katt Tore fick somna in, en elak tumör och blodbrist lämnade inte mycket val. Sorgen var (är) oerhörd!

Första helgen i april var det dax för träff nr 2 av Team Top Six, vilket också gav mig en härlig helg på min pappas lantställe. Jakten på ny bostad började också lite mer seriöst. Även jaktträningen med Siri kom igång.

Maj månad började med att Tores mamma, Sessan inte mådde bra och nya veterinär besök med henne började. Blandat med en bil som sakta började visa tecken på att saker och ting inte var så bra. Förutom det var det en del jobb och mycket hundträning. Keiko och jag startade nybörjarklass i rallylydnad och fick fina 84 poäng som räckte för att flytta upp oss till nästa klass, fortsättningsklass. Siri som äntligen kommit in i sitt livs andra löp fick hejja hemifrån.

I juni gick jag en foderkurs på Albano, för Royal Canine, inte riktigt min melodi, men kursen gav bra med kursdagar inför tentamen. Vi bestämde också för att operera Sessan, då man sett en ”skugga” på ultraljudet. Tyvärr hade även min älskade Sess fått cancer och jag valde låta henne somna in. Valet var annars att operera bort hela hennes tunntarm och låta henne gå på cellgifter.

Inom loppet av 3 månader hade jag förlorat båda mina katter, en fruktansvärd sorg, som aldrig kommer att upphöra, men en sorg jag nog kommer att lära mig att leva med. Jag avslutade månaden med ett sommarläger för Hélene Lindström och Ditte Andersson. Träffade både gamla bekanta och några nya träningsvänner. Orken var inte riktigt på topp, men jag höll huvudet högt och försökte inte känna efter för mycket. Lite ledig gick att klämma in också.

I juli hoppade jag in och jobbade extra på Almåsa kursgård, en ställe jag jobbade på mycket innan jag började på Arninge, men iom Arninge hann jag inte med det. Men sommaren är rehabs lågsäsong och Almåsa behövde lite extra personal så det passade utmärkt. Tredje träffen för Team Top Six gick också av stapeln och sist men inte minst, nästan 2 veckors ledighet, woaw ;)

Augusti månad var ganska lugn med någon ledig dag här och där, ganska skönt med tanke på den lilla sammanhängande ledigheten jag lyckats tagit totalt under sommaren, även med tanke på den uteblivna semestern jag hade under 2012. Jag var också på några besök i Knivsta där jag hittat en toppen trevlig grupp som tränar jakt ihop. Siri och jag satsade bara på passivitet.

Under September debuterade jag och Keiko fortsättningsklass i rallylydnad, fast vi var reserver kom vi med och gjorde en bra prestation och ett godkänt resultat på 87 poäng. Passade även på att träna Siri i tävlingsmiljö, toppen bra. Sista helgen i september startade jag och Siri lydnadsklass1 på Alunda bk. En bra tävling, som förvånde mig och tog oss ett steg till, fick mycket bra information Och ffa gjorde Siri mycket bra saker. Men att hon fick akut kli mitt under platsliggningen gjorde att 40 poäng rök direkt. Då hon är van att vara på den platsen körde vi på ändå. Siri hade skitkul och skratten och applåderna från de som tittade på gjorde henne ännu kaxigare, min plutta! Totalt fick vi 126 poäng. Siri och jag hoppade också på en viltspårskurs på Ekerö. Väldigt roligt, vi tränar vidare denna gröna vinter.

Första helgen i oktober gjorde jag och Keiko vår andra start i fortsättningsklass. Han kändes kanon fin och vi jobbade toppen ihop. Jag hade fått mer rutin att tävla rally och vår prestation gav oss 96 poäng. Vi var på Hölö/Mörkö denna regniga Oktober dag och även Siri fick träna, hon var helt galen denna dag minns jag, eller ja mer galen än hon brukar, hur det nu går ihop sig..

Tanken var att också påbörja en litet projekt med en av mina vänner, men pga tidsbrist har det inte hänt så väldans mycket, vi hoppas komma igång igen med planeringen efter alla helger. Det blev också klart att jag äntligen skulle få flytta, ut på landet. Väldigt efterlängtat! Vi åkte också iväg på vår sista träff med Team Top Six gänget. Det blev en helg med många skratt och lite glädjetårar även en mysig hösthelg på landet för mig och hundarna!

Under november var det extremt mycket jobb, men Siri och jag startade också ytterliggare en lk 1, denna gång med en bra platsliggning, som dock var ganska rörig, en hund kröp, en annan låg och pep, en tredje reste sig. Men Siri låg kvar, fast jag såg att det var lite jobbigt för henne. I brist på annat hittade hon en liten kvist att bita i.. och jag tror att vi går nog till historien med att ensamma ha kommentaren ”tuggar” på platsliggningen. Vi hade en bra uppvärmning och jag tog snabba vettiga beslut, mycket nöjd med mig själv där. Mycket nöjd totalt med vår prestation, inte den bästa poängmässigt, men inga poäng i världen ska få styra om jag är nöjd med min och min hunds prestation eller ej. Men totalt blev det 141 poäng. Vi är ganska ojämna kan vi lugnt konstatera. Men som en träningsvän sa härom dagen, det är mycket hund i den lilla kroppen. November fortsatte med full rulle. Leva Hund ordnade också sin andra foderdiskussionstillfälle med Rose-Marie Kullberg från DjurKvalitén. I slutet av november gick flyttlasset, huah vad jobbigt det var att flytta. I skrivandets stund är fortfarande inte allt i ordning.

I december började jag en tentakurs på Albano Djursjukhus, väldigt trevligt gäng och ffa en bra fröken. Kursen kommer att fortsätta fram till i vår, då tentan kommer att vara... Och äntligen kom lite ledighet. Har varvat jul och nyårsveckan med lite jobb på djursjukhus samt även gästspelat lite på Almåsa kursgård. Har väl aldrig haft så nära till jobbet. Skönt att få bryta vardagen med lite annat. I övrigt har jag mest försökt att tagit det lite lugnt efter ett ganska hektiskt år. Försökt låta dagsformen styra, men samtidigt finns det ju alltid lite måsten. Men dem kan man välja när man gör. Jag bestämde mig också för att avsluta samarbetet med Arninge Djurklinik. Tiden är alltid en kamp och räcker sällan till, därav detta beslut. Nya planer för framtiden och vad den tiden ska fyllas med kommer.. :)


Summerar 2013 som ett ganska tufft år med mycket jobb. Och ffa förlusten av båda min katter, inga ord i världen kan beskriva den sorgen jag känner över det. Tiden får ha sin gilla gång när det gäller sorgen.. jag kan bara hoppas att inga fler kommer alltför snart.

Men nu ser jag fram mot ett nytt år med nya utmaningar och händelser och ffa att få boa in sig i vårt nya hem. Har redan en massa att se fram emot under 2014!


Ha de gott och du glöm inte vad som är viktigt för just dig ;)

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-