Äntligen har jag hittat dig..

Länge (under några år) har jag haft problem med att Siri har spruckna tramdynor och det har inte varit några små sprickor, inget hon verkar ha lidigt av så att hon blivit halt, vad jag har sett i alla fall.. Jag har provat diverse olika salovor och cremer, avverkat barnstrumpor på löpande band. Annars har hon slickat bort salvan. Jag har även gett henne olika sorters fett i maten. Exempel på fett hon fått/får är fiskolja, ister, ankfett, smör och lammfett. Men jag har inte fått ordning på sprickorna. Exempel på salvor jag provat är (oj ni skulle se mitt salvförråd) Ekholms olika salvor (tror det är 2-3 st olika de har som jag provat), Fyra Ess hundalva, Locobase (den fetaste) ister (japp samma som hon äter). Sen har jag också provat ett märke som inte säljs till hund utan till människor, det heter Mary Kay, de har en serie som heter Satin Hands. Satin hands är en serie med en fet salva som du först smörjer in händerna med, låter detta verka en stund, sedan tar du följande handpeéling, denna tar bort den feta krämen och döda hudceller. Sedan avslutar du med en handkräm och man får verkligen satin händer. Det är den feta salvan jag provat, som hjälpte lite grann, men den blir lite aningens för dyr för att smörja regelbundet på hundtassar :)

En dag när jag var inne på Göteborgs Hund & Katts hemsida. Så läste jag där om förslag på salvor som hjälpte torra tassar och även röd och irriterad hud, på hund. Lena Mattsson som driver butiken har jag haft kontakt med under några år och jag har stort förtroende för henne. Det var hon som hade skrivit inlägget, läs det gärna. I vilket fall så stod det om en salva som hette Jukon.. Väldigt konstigt namn jag vet. Det stod att den var "bakteriedödande och läkande med fiskolja" Hm tänkte jag värt att prova, utan att ha en aning om att detta är en gammal salva. Den uppfanns 1927 av en sjökapten. Jisses tänkte jag, minns jag, undra vad den luktar, gammal sjöman? Gammal fisk? Ja ja jag beställde den. Gissa vad den kostade.. 38 gram för 24:- jag plus frakt då. Så inte blev det så dyrt heller. Och salvan luktar annorlunda och enligt mig ganska gott :) Och ffa via den har vi äntligen fått bukt på Siris spruckna trampdynor. Den hjälper även på torra fötter, armbågar, sprickor i läpparna, säkert hjälper den mot mer, men det är det nämnda jag själv har provat den på. Så nu måste jag ju rekomenadera denna salva. Tror också (fast jag har inte provat själv) att den kan hjälpa mot när hundarna får snökokor i pälsen mellan tårna och under magen och i armhålorna. Jag tänker att man bara tar lite i pälsen, som när man använder hårprodukter i sitt eget hår, bara touchar håret längst ut.

Jag valde att beställa den, men den finns säkert att köpa i affär, jag orkade inte leta efter vart bara :)
Härifrån beställde jag salvan.

Personligen är jag ganska glad att snön äntligen har kommit, det blir så jäkla skitigt annars. Man hinner inte mer än dammsuga så har man jordgolv inomhus igen. Men i skrivandets stund är det lite för kallt för mig, 7,3 grader hua och snart ska vi ut på en kvällsprommis. Både Keiko och jag stannar gärna inne, men Siri verkar vilja vara ute hela tiden och nu har vi har en egen liten tomt så är det bara öppna dörren, helt underbart!

Allt gott!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-