Träning hos Niina S.

Min älskade korv <3
Min älskade korv <3

I går fm var jag och min träningskompis Cecilia hos Niina Svartberg och tränade. Det känns som om det var en evighet sen. Lyxigt denna tid på året att få träna i en uppvärmd inomhushall.
Jag hade skickat några filmer till Niina ungefär en vecka innan. Den ena var från en tävling den andra var från en kurs där vi länkade 4 moment. I dessa filmer ser man tydligt vad vi behöver hjälp med. Niina började med att säga att det var bra att jag hade skickat filmerna, vilket kändes bra. Vårt första pass började vi med att prata igenom vad som hände på filmen och jag berättade en del kring de olika situationerna. Inte för att Niina sa något nytt under solen :) men uppenbarligen behöver jag höra det flera ggr för att verkligen ta det till mig. Jag insåg igår att jag har under en tid försökt lägga lite locket på när det gäller Siri, hon är en väldigt gasad hund och att försöka dämpa henne är som att stoppa ett genande tåg, i alla fall på det sättet som jag har gjort det på. Niina sa, jag vet vad problemet är.. Yey tänkte jag!! Men.. (här började jag ana oråd) jag vet inte om du klarar av det. Shit tänkte jag vad är det hon vill att jag ska göra nu?? Hänga upp Siri i taket?? Nej skämt å sido. Dessa diskussioner har jag varit igenom förr, men nu är det dax att jag tar mig en ordentlig funderare. Under hela 2013 har jag haft dålig inspiration till träning och känt dåligt engagemang. Fast jag tycker ju fortfarande att det är kul. Resultat = väldigt kluvet.  

Tillbaka till träningen. När vi är hos Niina varvar vi träning så vi kör ca 15 min + var. Cecilia jobbade med fjärr och vittring. Fick med bra tips och ideér för vår egen träning där. Senare körde vi ett mycket roligt pass med Siri, en lydnadsklass 1 fast utan ett fritt följ i början utan i stället ett kort fritt följ emellan varje moment, väldigt svårt för både Siri och mig, men väldigt kul!
Det vi behöver lägga fokus på är att kunna varva mellan intensiva moment och lugna fokuserade moment. Och när jag tränar gör jag det ofta ganska lätt, insåg jag igår, jag lägger aldrig ett fritt följ efter flera fart moment. Så vi körde även en kedja med några av Siris favvo moment, rutan och hopp över hinder sedan ett fritt följ. Rutan är en stor favorit hos fröken så vi fick även starta fritt följ och en inkallning med rutan i blickfång. Med blickfång menar jag inte 5 m framför utan kanske 15 m, fast rutan stod i ena hörnet. Siris blick blir låst på rutan för hon tror att hon ska få springa dit. Även fast jag säger nu är det fot eller inkallning. Träning som vi kallar "lyssna på vad jag säger och gissa inte på vad du tror/vill göra" :)

Vi tränade också på att gå mot rutan och verkligen peppa och tagga Siri. Inte för att hon behövs taggas utan för att ge information "ska du springa till rutan, kostar det, priset är att inte ligga före mig på väg dit, för då kommer börjar vi om, dvs du får inte springa dit du vill om du inte lyssnar på mig först". Sen körde vi också platsliggning. Vi har sedan i somras kört platsen utan hakan i backen, vilket har gått bra. Anledningen till att vi tog bort hakan var för att hon var så varvad i platsen och lyfte på hakan för att hon hjärsade (flåsade) så mycket och tungan rullade typ ut. Siri verkade inte hitta en position där hon kunde ligga med hakan i backen och andas med tunga ute. Nu är hon lugnare i momentet men för att citera Niina "hon har ju semester, hon jobbar inte". Så vi provade att gå tillbaka till hakan igen och fick till 2 bra platsliggningar.

För mig är det otroligt viktigt att kunna känna mig trygg med den jag tränar för. Niina är klok säger mycket bra saker och skulle aldrig dömma. Och känner mig i träningen, vilket gör att jag kan slappna av. Så mycket nöjda åkte vi hemåt! I april ska jag och hundarna dit igen, vi ska gå en kurs för både Niina och hennes man Kenth, jag har aldrig tränat för Kenth så det ska bli skojigt. Jag har bokat ett vandrarhem i närheten så det blir en minisemester mitt i veckan, längtar :)

NU blir det lite plugg innan det bär av till kvällsjobb, ja hundarna ska få lite träning, sim och massage också. Vem har sagt att man ska det det lugnt ;)

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-