Dax att ta rallyn på allvar..

I dag var det dax för Keiko och mig tävla igen. I fm åkte vi iväg till Stockholms Hundsport Centrum, i Upplands Väsby. Samling var kl 12:50, jag var där runt 11:30, gillar att komma i tid, särskilt när jag aldrig varit på tävlingsplatsen tidigare. Jag hann boa in mig med stol på en bra plats framför den ring där vår klass skulle vara. Efter banvandringen var det dax att hämta Keiko och låta honom få känna in miljön. Det var mycket hundar som rörde sig runt och eftersom vi var inomhus var man tvungen att byta till inneskor. Keiko kändes fin och laddad på uppvärmningen. Jag hade lite lagom puls :)

Jag måste erkänna att jag inte satt mig in i detalj i momenten då jag har velat ta så lätt på detta med rallylydnad. Hade flera kompisar som var där och tävlade och jag märkte när de pratade att de var väldigt insatta i poäng och detaljer. De sa sådant som jag inte ens visste, för att jag inte tagit reda på det.

När vi klev av planen kändes vår prestation väldigt bra och jag hade inga direkta missar, men man vet ju aldrig. Jag var nöjd utifrån vår prestation. Och när vi gick i mål kände jag bara att det var så kul. Han är så duktig min fina kille <3
En vän som var där filmade med min mobil och jag gjorde en liten film av det. Tyvärr är ljudet jätte konstigt, så ha inte för hög volym på. När vi fick protokollet hade vi fått 87 poäng. Den enda missen vi hade var en förarmiss, för att jag är dåligt insatt och inte kan detaljerna. Ett sitt hamnade där det inte skulle vara. Insåg när jag åkte hem att det störde mig, ganska mycket. Så nu har jag bestämt att läsa och lära mig mer kring momenten. Jag trodde att så länge jag inte var super insatt i regler och detaljer så blev det hela bara en lek. Men jag inser nu att även lekar har regler och detaljer ;)

Summa summarum var jag super nöjd med min kille. Nu är vi uppflyttade till avancerad klass och nu börjar högerhandling dvs vid vissa skyltar ska hunden utföra momentet på höger sida, gulp. Vår nästa rallylydnads äventyr är i inomhushallen i Rikstens inomhushall då jag och Keiko ska ha en uppvisning tillsammans med vår tränare Marie Sjöborg och hennes hundar. Vi är tillfrågade av en god vän till mig som sitter i styrelsen för Irländsk setter, det ska bli super skojigt. Vi får se när vi tävlar igen nästa gång, skulle tippa på i vår igen.

Siri var såklart med i dag och när Keiko fick gå in in i bilen för att jag skulle ta ut Siri såg han väldigt besviken ut, det var ju hans dag. Nåja lilla Sigrid skötte sig, min lilla prinsessa <3
Det blev en lång dag och nu är vi alla helt slut.

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-