Lära en gammal hund att sitta..?

Veckorna rullar på i ett fasligt tempo. Just nu är det mest fokus på jobb och tentaplugg. Men i fredags firades det att Bagarmossens Regiondjursjukhus fyllt 40 år. Vet inte hur många vi var som samlades på Hasselbacken på Djurgården i i fredags, men vi var många och hade en super trevlig kväll.
I dag fyller jag 41, herregud tiden rullar... I går hade jag min familj på besök eftersom jag har varit på kurs hela dagen i dag kom de igår. Mysigt att ha dem här!

Jag jobbar hårt just nu att lära mig att säga nej, något jag har väldigt svårt för.. Vill alltid hjälpa till. Men jag inser att mitt dygn bara har 24 timmar och jag kan inte jobba alla dem, fast ibland känns det så. Veckan som kommer har jag tagit på mig alldeles för mycket jobb, bommade där.. Det tar liksom emot att säga nej. Har jag inget annat jobb inbokat anser jag att jag kan tacka ja till en ny jobbförfrågan. Sen att jag har jobbat större delen av dagen glömmer jag liksom. Inge bra, måste bli bättre på det. Kan man lära sig på gamla dagar tro?

Jag ska ge mig på ett försök att skriva en tenta som förhoppningsvis leder till att jag blir legitimerad djursjukskötare. Skrivit om det förut på bloggen. Men för dig som inte läst det, kommer här en snabb förklaring. Vi som jobbar som sköterskor/veterinär assistenter har ingen legitimation, såsom läkare, sjukgymnaster och sjuksköterskor har. Nu har jordbruksverket bestämt att alla sköterskor ska få chans att ta legitimation. Har man jobbat i 6 år, anser de att man har rätt antal år i yrket, men man måste också skriva en tenta och den är omfattande! Och förutom smådjur innehåller den också häst. Vi har turen att det är en ambitiös tjej, som har många års erfarenhet inom yrket och som också är klinikchef på en klinik här i Stockholm, har startat upp en kurs inför denna tenta. Förutom tentan och yrkesåren behöver vi också kursdagar inom ett visst antal olika ämnen. Denna kurs går jag, den är varannan söndag. Kursen innehåller bla anatomi, neurologi, farmakologi, anestesi/analgesi smådjur, häst anestesi, hematologi, röntgen, akutsjukvård, klinisk kemi, hygien mm mm. Kursen är super, men varje lördag kväll går olika tankar genom mitt huvud för att jag slippa åka. Inte för att kursen är dålig utan för att jag är så rädd om lediga dagar och vill hellre vara hemma... Är en hemmavarg :) Och när man kommer hem efter en kursdag, är man helt slut, i alla fall jag.

Pratade med en veterinär kollega i fredags, på festen, hon hade precis tentat för sin specialist kompetens. Vi pratade en del kring hur enormt med tid man måste lägga ner på att plugga och hon berättade för mig hur hon sista veckan hade stängt av allt annat bara för att plugga. Vilket jag också måste göra. Hade planerat att tävla Siri i april men inser att det inte kommer att funka. Jag vill träna henne under inspiration, blir det för många måsten, tappar jag inspirationen. Måste såklart ha pauser och hämta andan och göra nåt annat än plugga och jobba men fokus måste vara på att plugga, då måste träningen få vara lite kravlös och ledig. På kurstillfället idag insåg jag att även i min gamla hjärna har det fastnat en del och kunskap är faktiskt roligt. Har aldrig någonsin varit en plugghäst, men det är stor skillnad att plugga något man har stort intresse av.
Har en enorm tur att ha underbara kollegor som jag kan ta hjälp av.

Jag har gått med i två mindre lokala kennelklubbar i Stockholm, Norsborgs lokala kennelklubb och Munsö/Adelsö lokala kennelklubb. Båda klubbarna ordnar träningstävlingar, passar oss perfekt! Nästa vecka har jag tillsammans med vänner ordnat en träningstävling, ska bli superskoj!

Nu blundar vi och tar ett djupt andetag och dyker ner i en fullspäckad vecka, som förutom en massa jobb består av läkarbesök, besök hos massör (för mig), sjukgymnastbesök (för hundarna) och änligen leverans av en ny tvättmaskin, varit utan det i två veckor nu.. I landsproblem? Förmodligen..

Allt gott!

-save the dog-

Vacker som en dag, inte kan man tro att han är 10 år <3
Vacker som en dag, inte kan man tro att han är 10 år <3

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-