Det är en konst att fördela tiden..

Tid är oftast något som aldrig riktigt räcker till. Det är helt klart något jag inte har för mycket av i alla fall. Förutom praktiskt jobb och allt vad det innebär att driva företag, till fritid, till utveckling av sig själv och i och med det utveckling av företaget, till egen tid, eller bara vara tid som jag brukar kalla det, till sömntid, till tider för vänner/familj, till tid för hundarna med träning både fysisk och ren lydnadsträning. Hur fördelar man det rätt? För mig är typ alla sorters tid viktig. Jag måste få känna att jag hinner dutta ut lite på varje tid.
Att vara effektiv är alltid bra, men vissa saker måste få ta den tid det tar. Och att fylla eventuella luckor med bra saker. Med bra saker menar jag att hinna peta in den där "tiden" för det jag finner är viktigt. Nu när jag pluggar till min tenta, för legitimationen för Djursjukskötare. Har jag fått höra många gånger, skit i allt annat och bara plugga. Dvs strunta i tvätt och att städa osv. Och tro mig när jag säger det jag är ingen pedant person. Men att bara strunta i vardagssaker är helt omöjligt för mig. Lägga hundarna på hyllan nu när äntligen träningssuget börjar komma tillbaka gör jag inte.

Det är tungt att plugga, särskilt när det är x antal år sedan ja satt vid skolbänken. Inte ens på den tiden hade jag en välutvecklad studieteknik, eller jo, jag struntade i att plugga, i princip. Men nu läser jag för något som är viktigt, för denna chans att ta legitimationen kommer inte tillbaka. Det är två tentatillfällen kvar, det ena tillfället är i april och sista tillfället är i oktober. Sen är det kört, porten är stängd. Därför måste jag plugga, tilläggas bör att jag aldrig varit något läshuvud, jag är praktiker, visa och jag lär mig snabbt, läsa och det krävs många upprepningar.

Men nu har jag bestämt mig, efter att ha pratat med en kompis som står inför samma tenta som jag, har jag fått följand tips. Plugga max 40 min ta sedan en paus på ca 10-15 minuter. Innan jag fick detta tips, bestämde jag mig för att lägga säg 5 timmar å att plugga och då var det stenhårt, med mycket korta micropauser, det var knappt jag tillätt mig själv ta näsan ur böckerna, det funkade inge bra... Inte så förvånad över det nu när jag sitter här och skriver om det. Jag gjorde också så att jag läste typ 3 dagar i veckan, nu ska jag försöka att fördela det mera jämnt, lite varje dag. Med en förhoppning att jag ska hinna med lite av allt det andra också.

Det är det här med att vara effektiv, annars hinner man ju inte med något alls. I dag har jag varit effektiv. I morse ringde jag en del samtal som låg och väntade, morgon prommis med hundarna också såklart, sen var på ett besök hos min kompis Charlotte, som är sjukgymnast, som behandlade min onda rygg. Inhandlade två plankor, som behövs som hjälpmedel i Siris träning.. Steka proteinpannkakor, som jag fått recept på av en väldigt rar jobbarkompis, äta lite lunch, plugga i två omgångar, laga middag till i kväll och lunch till i morgon, köra ett träningspass på ena plankan med Siri, äta mellanmål och uppdatera bloggen och dygnet har en massa timmar kvar, helt underbart. Jag vet att min mamma skulle säga ta det lungt, men det funkar inte med den livsstilen jag har valt mamma ;) Nu ska hundarna få sig en prommis och ett träningspass. Sen bär det av till jobbet i kväll är vi på Haninge Hundhälsa!

I morgon är en annan dag, tjing!

-save the dog-

slösa tid och kraft på att stanna är väl onödigt..eller?!
slösa tid och kraft på att stanna är väl onödigt..eller?!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-