Det är ju precis så det ska vara..

Oj, nu dröjer det verkligen mellan blogginlägg. Har tyvärr inte tid över för den just nu. 4 veckor kvar till tentan och sista/högsta växeln läggs nu i.

Men i dag jag tänkte blogga om en upplevelse..
För ca 10 år sedan började jag jobba inom djursjukvården, jag började då på ett djursjukhus. Ny på arbetsplatsen och helt ny inom yrket började jag längst ner i kedjan. Schamponerade hundar som skulle hem från djursjukhuset efter att de legat inne, tvättstugan var också ett av mina större tillhåll, jag minns också att jag kunde stå och vika kragar en hel fm eller em. Med andra ord jag lärde mig allt om det som inte syns utåt, för att ett djursjukhus ska fungera. Vartefter fick jag göra mer och mer saker, jag fick också skriva ett prov som kallades C15, detta för att bla få ge injektioner till djuren, men även annat.
Det var också min första erfarenhet av arbete på en stor arbetsplats. Tidigare hade jag jobbat på min pappas företag och på andra mindre familjeföretag. Där var gemenskapen stark och ingen var bättre eller för mer än någon annan. Här, på djursjukhuset, upptäckte jag också att en del personer aldrig hälsade på mig, jag förstod inte riktigt varför från början tills det uppdagades för mig att jag var för långt ner i kedjan.. De som inte hälsade var de som hade många års erfarenhet inom yrket och hade mycket kunskap. Men det fanns några som inte tycktes ha den sortens värderingarna, trots lång erfarenhet. 2 av de minns jag särskilt, Helene och Anneli. Anneli och jag träffades igen då jag jobbade på en annan klinik, fortfarande inte fördomsfull och väldigt glad och trevlig. Träffade även Helene på samma ställe, tyvärr slutade Helene ganska lagom när jag började där.

Men numera jobbar jag och Helene inom samma koncern, djursjukhusgruppen, Helene jobbar på operationsavdelningen på Gärdets Djurklinik.

I sommras upptäckte jag att Siri hade en avlslagen tand, som behövdes dra ut, det var inte akut så det föll lite i glömska. När två av mina jobbarkompisar på Bagis fick dra ut avslagna tänder på sina hundar blev jag påmind om Siris tand. När jag tittade på den, var den helt avlslagen. Med en sån skada behövdes den dras ut inom en snar framtid. Tyvärr hade vi inga tider på jobbet (Bagis) så jag fick vända mig till vår lillasyster klinik, Gärdet. Eftersom jag visste att Helene jobbade där ringde jag dit och sökte henne och vi bokade en tid. I tisdags var vi där och Siri lades på operationbordet och veterinären Eva tog bort tanden. Skönt att vara så bortskämd att få vara med på operationen och även under uppvaket. Innan vi skulle gå ville veterinären lyssna på Siris hjärta och medan vi väntade på det satt jag på golvet med Siri. Siri är överlag en hund som gärna är nära mig, så även där, när vi satt där på golvet. Hon kröp ihop nära mig och somnade, Helene som då gick förbi oss sa då: -Va trygg hon är med dig, va skönt! Det är ju precis så ska det ju vara!-

Så för att knyta ihop påsen med detta inlägg. Ja det är precis så det ska vara, min hund ska vara trygg med mig. Och jag var trygg på detta djursjukhus, som jag berättade om i början av detta inlägg, för att jag hade några människor som Helene där. Jag var också trygg för att Helene var den som sövde min hund, för att jag litar på Helene.
Att ha förtroende och känna sig trygg är otroligt viktigt, för det skapar lugn. Då behöver inte hunden agera utan kan förlita sig till sin ägare.
Blir förvånad ibland över vilken enorm tid många hundägare lägger på att träna inför tävling och hur enormt lite tid eller ingen tid alls som läggs på vardagen. Hunden kan vakta saker, personer, bilar, dra i koppel eller annat. Det tycks inte ens lägga energi på sådant men prestation i tävling.. Näe får jag välja så vet jag vad jag väljer ;)

I övrigt har vi lagt datum för vårens promenader, se här>

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-