Inlärningsmetod..

Ännu en lördag lider mot kväll.  Veckorna som är kvar till tentan börjar minska, jag har inte räknat dem och tänker inte göra det heller.
En jobbarkompis sa till mig i veckan, -va duktig du är som pluggar så mycket-.
För det gör jag pluggar och pluggar. Samtidigt som hon sa det fick jag lite panik då jag instinktivt tänkte, -fast det är ju ingen garanti för att jag kommer att klara tentan-..
Vissa dagar får jag verkligen tvinga mig att inte slänga ut papprena över golvet och bara skita i det hela. Samtidigt som jag sitter och läser glider min blick ut genom fönstret och jag konstaterar att solen skiner och våren är i antågande och här inne sitter jag. Man kan väl runda av denna lördag och säga att i dag var det exakt en sådan dag. Jag tänker på allt jag skulle kunna/vilja göra i stället för att plugga. Via facebook ser jag hur, har flest hundvänner där får jag erkänna, tränar, spårar eller tävlar med sina vovvs. Jag la ner tränandet för några veckor sedan. Jag är en sån person som när jag gör något gör jag det all in eller inte alls.

Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtar efter att träna hundarna, längtar så jag blir tokig. I veckan tittade jag ut och anmälde båda hundarna till tävlingar. Känner mig så laddad och sugen.

Men jag skulle också ljuga om jag sa att jag inte lärt mig något, jag har lärt mig massor, problemet är att det fortfarande finns en massa kvar att lära. Hur tusan ska jag hinna få in allt i huvudet innan det är daxs? Under denna tid har jag, trots allt, kommit till insikt med att jag har varit jädrans duktig och jag har inte gett upp. Jag är tyvärr inget läshuvud, men stundvis har detta varit riktigt skoj, trodde väl aldrig att jag skulle säga det, men nu gör jag det *tihi*.

Jag har provat olika inlärningsmetoder, blandat hejvilt. För ärligt talat har jag noll koll på vilken inlärningsmetod som passar mig bäst. Jag har provat nöta metoden, en bra metod men med risk att tanken är någon annanstans och skriva små stöd anteckningar, vilket i princip har blivit avskrivning av det som står. Vilket är bra, men tar alldeles för lång tid och skapar en del frustration hos mig då jag inte kommer framåt tillräckligt snabbt (hm, påminner om en annan medlem i vår familj..börjar på S och slutar på I :)).

Och jag har också provat att inte ta paus utan bara läsa, så länge jag bara orkar, med korta micro pauser, typ 2 minuter då jag inte ens rest mig upp. Av det höll jag på att krypa ur skinnet för jag ville bara att det skulle ta slut. Gick då över till 40 minuters intervaller, jag satte helt sonika ett alarm. Detta har fungerat mycket bra för i stället för att tänka shit tar det aldrig slut, har tanken i stället blivit, shit nu ringde klockan och jag har någron sida kvar för att läsa klart om en specifik sak. Passar mig bra!
Under denna tid har jag också hittat lite fighting spririt och även lyckats klämma in i min knäppa hjärna att detta inte varar för evigt.

Om det tar slut vet jag i april, klarar jag tentan kommer mitt liv att helt plötsligt innebära den frihet som jag så högt uppskattar, välja själv. Om det inte skulle gå vägen .. gud förbjude, då är nästa chans till tenta i oktober.
Fördelen med att det har varit ganska kort om tid, läs "jag tog lite för lång tid på mig att bestämma att skriva denna tenta", är att jag känner lite press, jag funkar bra under press, gillar lite press så länge jag har den under kontroll. Men vilket fall som helst ska jag unna mig en bra belöning för all tid jag har lagt ner på att plugga. Vad belöningen blir vet jag inte. Jag hoppas familj och vänner har fixat en resa till Bahamas en vecka. Där vattnet är så klart så när jag flyter fram på min madrass ser det ut som om jag svävar..

Anyway nu stänger vi ner butiken och tar en kvällsprommis med doggsen sen blir det soffläge. I morgon är det kurs på Albano, kursen är en del av tentamen och tänk tanken att så småningom få tillbaka varannan söndag igen (dvs lediga söndagar), när skiten är klart ;)


-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-