Lite påskbloggning..

Påsken är här och alltid brukar jag, som många andra säkerligen, hoppas på att den härliga värmen kommer. Och det har den nu gjort :)

I onsdags morse åkte jag och hundarna iväg på kurs för Niina och Kenth Svartberg, jag var laddad till tänderna och så sugen på att komma igång med träningen.
Kursen innehöll mycket bra saker, en del repetitioner av saker jag hört förut, men repetition är alltid bra. Dock får jag medge att jag hade hoppats på mindre träning i grupper och mer en hund i taget konceptet. Men det tar ju alltid längre tid och brukar inte hinnas på kurser. Det var kul att få träna praktiskt med Kenths ögon på oss. Jag har mött honom förut men aldrig tränat för honom tidigare. Jag gillar hans milda och lugna sätt. Det blev tyvärr inte så mycket filmning under kursen så jag har alltså inget att visa upp från vår prestation. Eller ja vi blev filmad då vi gjorde en platsliggning, mindre roligt att se en hund som ligger platt i 2 minuter :)

På torsdags kvällen kom vi hem ganska sent.
På fredagen fortsatte vi med temat över/störningsträning, som var en del av kursens innehåll. Inser att vi behöver göra det mer. För att få mer säkerhet. Börjar känna att vi fått bra koll på vår platsliggning, då vi började med hakan i backen, frångick det och nu har vi igen återgått till det. Jag har jobbat mycket med att Siri ska vara lugn och ha "rätt" sinnesstämning", då det primära problemet med hakan i backen har varit att när hon är hjärsig/flåsig har hon svårt att kombinera andningen då hon ligger med hakan i backen. Belöningen är utbytt till skinkost på tub och en ny idé jag fick på kursen var att då jag tar ut henne ur bilen för platsliggningen är att sätta sig och medan jag informerar med ordet -nu är det ner- får hon en snutt skinkost. Vi pratade mycket om rutiner och förberedelser inför ett moment på kursen hos Svartbergs.
Just den rutinen hade premiär i går. Men det jag skulle komma till var att nu måste vi också börja träna på platsen när hon ÄR flåsig. Vi provade det på träningen i torsdags. Bara att lägga ner i hakan var lite jobbigt för henne, så det blev korta stunder med hakan ner, så tanken är att successivt bygga ut på tiden, såklart.

I går hade vi träning bokat med en gammal träningskompis, Anette och en helt ny, Malena.
Malena känner jag sedan innan men vi har aldrig tränat ihop tidigare. Malena har en hund från kennel Doubleuse, samma kennel som Siri. En super rar och trevlig hund. En liten krutdunk men med bra kontroll.

Under Svartbergs kursen blev det bestämt att jag ska lägga om vårat fria följ.. Det har varit en stöttesten som vi släpat på länge och det är bara att inse att det måste göras om. Siri har haft en tendens att hamna för långt fram, särskilt vid kommendering och hoppla hon hamnade 1 mil före mig på kursen. Så efter ett prat med Niina gav hon mig rådet att lägga om fria följet. Hade samma problem med Keiko, så det blir verkligen något att kamma till sig med på framtida hundar.

I allafall tanken är att jobba med blicktarget. Jag har en 3 veckors plan på detta. Många moment innebär att det där förbenade fria följet är med, vilket gör att träning nu blir lite begränsad. Hade dessutom anmält oss till tävling nästa vecka, men det kommer bara bli förvirrande mitt i omläggningen av momentet så vi får vänta några veckor till med tävling.
Planen är att nu i början få Siri att söka blicktargeten, sittandes framför mig. Jag försöker göra det detta flera gånger per dag, det blir bara en kort stund varje gång, men att bara göra det en gång per dag så kommer det att dröja en evighet.
I början trodde hon att det var någon form av störningsträning, dvs att inte släppa mina ögon med blicken, vilket är ganska bra information. För om hon satsar på att titta mig i ögonen är det inte konstigt att hon hamnar för långt fram.. Nu har hon börjat greppa att det är något annat jag är ute efter och tittar på targeten men jag tror inte att hon till 100% vet att det är den som ger belöningen, men med tanke hur fantastiskt smart hund jag har så kommer nog det också ;)
Fortsättning följer..

Näe nu ska vi ut och lägga viltspår, hoppas slippa ormar.. Såg en hel familj igår på Haninge bk, snokar sån tur var..

Allt gott!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-