Hur gammal är hon?

Med en inställning som verkar vara -jag är bäst- Foto: Kajsa Fagerström

Äntligen börjar livet rulla på som vanligt. Det känns som om jag verkligen fått kommit i kapp efter tentan, men saker att göra finns det i mängder. Men att inte göra någonting alls är minst lika viktigt för mig. Och kunna göra det utan att ha dåligt samvete är helt underbart!

Träning har kommit igång igen, underbart. Dvs hundträningen, förhoppningsvis kommer min egen träning också så sakteliga igång. Förutom en massa jobb och en del långa arbetsdagar så var jag på Norsborgs lokala kennelklubb på en träningstävling med Siri i går. En lite trevlig klubb, debuterade Keikos och min första start i rallylydnad där.

I går efter jobbet kände jag verkligen att jag inte hade alls någon lust att åka på träningstävling, ville helst hem, men var ändå inställd på att åka dit. Planen var att köra en hel lydnadsklass 1. Det var ganska många anmälda, men väl på plats var det färre som kom. Tror att det landade runt 2-3 starter fördelat i lk 1-elit. Vi som startade i ettan skulle köra platsliggning med dem i tvåan och hade en egen plan. Medan lk 3 och elit hade en annan plan. Det var ganska kallt och blåsigt och appellplanen är rätt öppen där så det var nästan så man önskat att man haft vantar.
Innan vi började var det en man som sa att han inte ville köra platsliggning med lk 1 hundarna och det bestämdes att han skulle lägga med eliten och trean, men så ändrade han sig i sista stunden. Jag som hade startnummer 1 var redan uppställd när han entrar planen med sin hund, storlek större brukshund, varpå den gör ett utfall mot en annan hund och lite tjafs uppstår, en annan tjej som står en bit bort från mig säger att hon vill avstå, mannen med den stora brukshunden säger att han inte vill lägga bredvid hunden som hans egen hund gjort utfall emot. Själv står jag med min lilla golden flicka, som sån tur var inte var jätte brydd utav uppståndelsen. Men jag fick ganska mycket tankar i huvudet, ska jag hoppa över platsen eller ej? Bestämde ändå att köra vidare och la tiden medan allt detta hände på att få Siri att bara vara lugn. Tillslut säger tävlingsledaren bestämd -nej nu får ni sluta, gå av planen om ni inte vill vara med eller stanna kvar! Tjafset slutade direkt, skönt! Siri la sig snett ut mot vänster från mig (lägger hon sig snett så har det alltid varit snett framför mig dvs åt höger), men jag bestämde snabbt att inte lägga om, med tanke på allt strul som var innan. Jag vill att hon ska lägga sig rakt fram. Men hon låg tryggt och därför fattade jag beslutet att låta henne ligga kvar. Hon låg bra och jag som ofta tycker platsliggningen är så jobbig tyckte ändå att jag lyckades hålla min känslor i schack.

Då jag var först att starta sa tävlingsledaren att jag fick välja att vara kvar på planen eller komma direkt in. Jag valde att stanna kvar och köra min uppvärmning. Överlag är jag mycket nöjd med flera saker, jag fattade mina beslut snabbt. Det är annars ofta ett problem jag har, när jag är på tävling är jag för seg i att fatta beslut, när snabba beslut måste fattas, inte bra för då tar Siri direkt över rodret, när jag tvekar. Tyckte domaren var lite för generös med poängen i linförigheten. Linförigheten är lite av vårt aber i tävling, men jag är ändå nöjd med det, för det är under utveckling och det har blivit bättre. Jag var noga med att ge Siri förberedelserna. Lk 1 är ju annars mycket starta på samma ställe som avslut. Läggandet var ok, jag vet att hon kan bättre. Inkallningen var kanon, hon satt stadigt och startade som en kanonkula, men när hon närmar sig mig smäller hon rakt in i mitt vänstra ben och en kort sekund skjuter smärtan upp från foten. Min tanke kring det var att hon förmodligen var så glad över att äntligen få springa.. Vi hade problem med såna ingångar förut men nu var det länge sen så jag valde att inte lägga någon vikt vid det. Ställandet var bra och hon stod tryggt, av det jag såg dvs när jag stannade, vände mig om och gick tillbaka. Apporteringen var klockren, tränat mycket på att hålla fast och jag har bytt kommando. Hoppet tjuvstartade hon, förmodligen då jag nickade med huvudet samtidigt som jag fyllde lungorna med luft för att ropa på henne. Tävlingsledaren frågade om jag ville göra om man jag valde att inte göra det. Bara ta till mig att träna på det, tillägas bör är att det redan ligger på träningslistan.

Jag hade bestämt att göra mitt upplägg annorlunda, att inte släppa upp henne mellan momenten. Bara berömma lugnt och stilla och inte tillåta hopp och studs. Tror det var det konceptet som gjorde att vi höll ihop. Inte sagt att det för alltid kommer att vara så, men just nu kör vi på det. När vi vara klara frågade tävlingsledaren -hur gammal är hon? Minns att jag fick den frågan efter vår första tävling, då svarade jag. Denna gång gjorde jag inte det. För att jag ville inte lägga någon fokus alls på de på planen. Det är en svår sak för oss, det har uppstått på tidigare tävlingar också, Siri tycks fascinerad av tävlingsledaren, skrivaren och domaren. Återigen ett bra snabbt fattat beslut. Gick fram efteråt och sa till tävlingsledaren att jag hörde hennes fråga, innan jag hann fortsätta min mening sa hon -förlåt jag såg ju att du var i din bubbla-. (När skrivaren sedan gissade Siris ålder gissade han på 1 år.. *harkel*)
Tur att de som också är på planen förstår hur det är att tävla. Nu tränar vi vidare, känns superkul! Nedan följer poäng och kommentarer:

Platsliggning: 10 poäng
Tandvisning: 10 poäng
Linförighet: 8,5 poäng, nosar, orolig position, härlig attityd
Läggande: 9 poäng, lägger sig framåt
Inkallning: 9 poäng, krockar med föraren
Ställande: 9 poäng, något steg, trampar på stället
Håll apport: 10 poäng
Hopp över hinder: 0 poäng (10) antar att det betyder att vi fått en 10 om hon inte hade tjuvstartat
Helhet: 8 poäng, lite flamsig

Pratade lite med domaren efteråt som verkade gilla min kruthund och hennes attityd och livsinställning. Nöjda styrde vi färden hemåt. Och tvärslocknade i soffan.

Nu är det några ledig dagar och i morgon kommer min mamma hit och vi ska röja i mitt förråd. På lördag ska jag träffa min goa kollega Malin för bio och middag i stan. Härligt att få klä sig i annat än hundkläder alt den smurfklädseln vi har på jobbet. På söndag är det planerad lydnadsträning med Sussie och Vinna. Hoppas också hinna med ett viltspår i morgon. Men i dag, ska vi bara chilla!

Må gott!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-