Anlagsprov för fröken Siri..

Äntligen är värmen här! I morse vaknade vi tidigt, ganska skönt och hinna gå en sväng med hundarna innan den blir för varmt. Keiko har en päls som är så tjock så jag tror aldrig han har haft så här mycket päls, varje gång vi simmar och jag fönar honom så är hela entrén fylld med vitt hår och så även jag. I går fick båda hundarna simma samtidigt och iom värmen så struntade jag i att föna dem, tänker att det är lite skönt för dem att vara blöta i värmen. I dag kan man se vita tussar som bara är att dra bort, över hela bakdelen :)

I morse hade jag bokat en viltspårsdomare för att gå anlagsprovet med Siri. Mycket spännande och lite pirrigt. Domaren Susanns Nordlander och jag mötes på Västerby Bygdegård, ett super mysigt café. Dit ska jag åka och fika någon gång i sommar. Sen åkte vi en bit ut till spåret. På vägen dit gav hon mig lite bra tips, som jag tog till mig. Markerna var ganska torra  och det var ganska varmt, men Siri jobbade på bra. Det var länge sedan vi spårade någon annans spår. För mig var det en ny roll att lita på att Siri visste vart vi skulle, för jag hade ju ingen aning. Hade mina funderingar på om hon var på rätt väg vid två tillfällen, men hon kändes säker så jag bara följde, sen säger ju domaren till om vi skulle vara helt ute och cykla.

Resultatet då, godkänt! Min lilla arbetsmyra!
Här följer domarens kommentar:

Startar snabbt och löser spåret på ett utmärkt sätt. Härligt ekipage, kommer bli en utmärkt eftersökshund. Lycka till!

Vi firade detta med ett dopp i havet, båda hundarna blev överlyckliga. Siri som nog var fisk i sitt tidigare liv lämnade inte vattnet en sekund och när hon började hacka tänder åkte vi hem. Nu sussar hon nöjt! Bra det för i em blir det lydnadsträning innan dess ska bilen få bli lite fin!

Allt gott!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-