Snabb planerad debut i avanceradklass

I veckan upptäckte jag att det inte fanns så många tävlingar som passade när jag var ledig i sommar. Keiko är ju startklar i avanceradklass, eller ja han har ju inte tränat så mycket, lite smått här och där. Inte heller har vi hunnit gå en hel avanceradbana.

Lyckades i alla fall efteranmäla oss till Hölö/Mörkö i helgen. Nytt, efter 6 starter i rallyn, var att vi startade först. Hinna gå banvandring och hämta och värma hund, lite stressigt. Jag har har lärt mig att repitera banan bara så många ggr jag kan och inte tro att den sitter utan mata och repitera. Och ffa gå banan så många ggr jag bara kan, denna gång fick jag inte möjlighet till det. Då jag startade först. Hur gick det då, jo det gick super bra! Keiko som aldrig gått en bana med höger handeling skötte sig lysnade, sidorsteg till höger med honom på höger sida har vi aldrig gjort. Det var med i banan, vi hann med att testa det två ggr innan vi gick in och Keiko bara gjorde det, super enkelt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag vill inte att rallyn ska bli för allvarsam och strukturerad och denna gång var det de verkligen, i ordets rätta bemärkelse :)

Jag, min dumma nör, tog av kopplet inne på planen.. Det resulterade till en diskning, man rör inte hunden på planen i rallyn.. Så då har jag gjort det misstaget och gör det aldrig igen. Sen missade jag även en skylt, jisses :) 

Keiko gjorde det han skulle förutom att jag inte fick honom att göra ett sättande i en högerhandeling och att jag även satte honom ner i övning då han inte skulle ha suttit ner. Bara att konstatera, nötandet av banan kan jag aldrig göra för många ggr..

Fick det hela filmat, tyvärr utan zoomning, så vi hamnar rätt långt borta emellanåt. Men lägger upp filmen här i alla fall. Enjoy!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-