Rally Bula <3

Världens finaste Bula <3
Världens finaste Bula <3

Länge sedan en uppdatering.. För mycket jobb helt enkelt :)
Har i allafall haft en halv ledigt helg :) I går var jag och Keiko och tävlade, vår andra start i avancerad klass. Tror att jag aldrig skrev om vår första start.. Förmodligen för att den slutade med ett gott skratt, då jag diskade oss. Jag tog av kopplet inne på banan.. Men men lite förargligt men ändå lite roligt. 

Men som sagt igår var vi på Norsborgs lokala kennelklubb. En ganska klurig bana, med höger handling redan vid  första skylten. Se banan längst ner i detta blogg inlägg! Vissa skyltar har vi egentligen inte tävlingsklara, men, jag ville prova ändå. Så följande resultat fick vi: 

Vid skylt nr.5,(303) sitt, helt om höger sitt, med hunden på höger sida, där blev Keiko lite sne, så -1 poäng.
Vid skylt 7, (310) sitt, skicka över hinder, i höger handling, Keiko har generellt ganska sega sättande på höger sida, men vi tränar vidare på det, så han får känna sig säkrare, så -1 poäng.

Vid skylt 9 (208) igen segt sättandet vid sidan i höger handlingen.

Men det som gav mest minus poäng var att backa med hunden på höger sida, skylt nr 8 (309). Vi har knappt tränat på detta, så det var inte så konstigt. Keiko hamnade framför mig och jag var så dum så jag tog ett steg fram när han gjorde det.. Så förutom -10 för att han hamnade framför mig, fel övning då. Så fick vi också -10 för mina stegfel, vet inte riktigt hur jag tänkte.. Förmodligen så tänkte jag att jag provar att göra de olika felen så behöver jag inte göra dem igen sen ;)

Honnören var ligg på höger sida.

Resultatet blev 77 poäng och en 4e plats. Och ja jag är nöjd. Gladast av allt blevjag av domarens kommentar, "Härligt ekipage!"
Jag tycker verkligen att det är super skoj att Keiko och jag har våran grej. Vi pillar vidare med höger handlingen. Nu har vi en hel del tid att träna då inte nästa tävling är förens i augusti.

I helgen har även lydnads SM gott av stapeln och tyvärr har jag inte haft möjlighet att följa det då tävlingen var igår och i dag har jag jobbat. Men Niina Svartbergs runda gick precis då jag hade lunch, så den såg jag, tillsammans med min oinsatta kollega, som tyckte att allt var jätte gulligt, medans jag var så nervös så jag höll på att gå i taket :) Grattis till fina prestationer!

Nåja nu ska vi slöa resten av Söndagen, tjingelitjong!

-save the dog-


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

  • Jeanette » "Gulliga" saker:  ”Man kanske inte alltid behöver göra saker så krångliga? "Gulligt" vet jag inte o..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-