Träningstävling för Siri

Älskade Korvunge <3

I går var det dax för träningstävling på Norsborgs lokala kennelklubb.

Efter att ha jobbat 4 kvällar i rad trodde jag att jag skulle vara lite småsugen på att åka hem och bara vara. Men till min förvåning kändes det inte så. Hade lyxen att sluta jobba kl 14:00 så jag hann åka och simma Keiko innan. 

Stockholms trafiken är ju ingen hit direkt så det tog en dryga timme att åka från Haninge. Hann gå en promenad då jag kom fram och sitta i bilen och bara halv vila lite, skönt!

Det var ganska många anmälda totalt så arrangören hade delat upp deras stora plan, vi skulle köra lk 2, men det var också IPO ekipage där. Lite roligt att se vad de pysslar med. Lk 2 tillsammans med lk 1 var placerade längst bort sett från parkeringen. Eftersom vi har varit en del på den klubben var det bra för just i den hörnan har vi aldrig varit. Planen var att vara med på platsliggningen. Men medan vi stod och väntade såg jag hunden som Siri skulle ligga bredvid och den skällde på allt som rörde sig och jag tror den gjorde några utfall, karaktären av dem såg jag inte. Men efter att ha pratat lite med andra som också sett hundens beteende bestämde jag att avstå. Det kan ju hända på tävling och det är ju mindre roligt..

Planen var att göra alla momenten utom fjärren, som inte är klar att läggas sist i en kedja. På väg bort till vår lilla hörna började Siri att gasa och fara runt och jag kände hur jag började bli lite irriterad på henne.. Inte bra. Började med lite uppvärmning och det kändes inte alls bra, hon var ofokuserad och jag var irriterad ingen bra kombo, tanken att bara strunta i det hela for genom huvudet. Men så insåg jag att om någon skulle styra upp det hela var det ju faktiskt jag, så jag la henne ner och klappade henne på bringan. Tränat lite grand på det i kedjor, men inte så pass mycket att jag trodde att det var befäst. Men jag kunde se på Siris blick att hon tog det till sig och känslan mellan oss blev genast mer harmonisk och det var hon och jag ihop, inte var och en på varsitt håll. Plockade sen upp henne och började lite om och känslan var helt klart bättre och jag blev genast mycket tryggare. Hur gick det då?

Jo väldigt bra, i starten på fria följet tappade jag henne. Men eftersom det var en träningstävling var planen att börja om. Jag hade även gett en lapp till tävlingsledaren och sagt att om jag börjar om så vet du. Jag fick verkligen känslan av att jag satt i förarsätet och det kändes väldigt skönt. Våra problem, eller eh.. mina problem är annars att jag kliver tillbaka och Siri stjäl showen. Det var inte perfekta moment hela vägen igenom men känslan var stört skön. Jag kunde släppa upp henne och låta henne hoppa runt och sedan samla ihop henna och göra en transport till nästa moment. Läggande under gång har problemet varit att vid kommendering har hon slängt sig framåt och lagt sig istället för att bara droppa ner på stället hon går. Men icke igår, däremot såg jag när jag gick tillbaka att hon inte låg helt ner med kroppen, stannade till och bara sa lugnt ligg. Då jag ställde upp vid hennes sida satte jag mig på huk och bara klappade henne lugnt för att sedan ställa mig rakt och kommendera sitt. Inkallning var bra, dock har hon så jädra fart så att hon nästan slår i mitt ben, det var med nöd och näppe hon inte gjorde det igår. Rutan nästa, problemet där har varit att hon stannat för grunt, men inte igår, bra! Apporten valde jag en liten större, tänkte när jag tog den, vi testar. Då hon vid apporteringen tuggar när jag närmar mig med min hand har jag under några träningspass inte tagit den, vilket var planen att inte göra igår. Då jag gav henne slutsignal, fortfarande med apporten i munnen släppte hon den för att sedan plocka upp den och plockade sedan upp den för att verkligen ville ge den till mig, mycket bra! Hopp/sitt/hopp, det var som ett gå med en bomb mot hindret och jag hann tänka hur jag skulle göra, mycket bra framsteg för mig, glömmer det annars. Ställde mig en bit i från och hon hoppar ut och vänder i luften och sätter sig väldigt nära hindret. Hann även tänka här, vi testar, vad händer, hon klipper hindret utan problem, duktiga tjejen! 

Vi fick också ett protokoll som lyder som följer:

Platsliggning: 0., ej genomfört.
Fritt följ: -, tränar.
Läggande under gång: (9 p.), tar i hunden.
Inkallning: 10 p.
Sändande med stå: 10 p.
Apportering: 10 p. 
Hopp/sitt: 8,5 p. lite okoncentrerad
Fjärr: -, ej genomfört
Helhet: 8 p

Nu tränar vi vidare och på lördag morgon styr vi kosan mot kurs för Heléne Lindström, ska bli kul att ses! Även få lite ledighet, hela 4 dagar, lyx!

Hoppas solen skiner på dig!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-