Hur beter du dig när efter en separation med din hund?

Ja har du någonsin funderat på det? Men ännu intressantare hur beter sig din hund mot dig efter en  separation?

När Keiko var yngre, innan Amichien Bonding tiden, så höll han på att riva hallen med sin svans då jag kom hem. Han skällde inte då jag var borta, men han hoppade på mig när jag kom hem och for runt så jag knappt kom in i hallen och han kom gärna med saker.

Jag hör ofta hundägare berätta att deras hundar ofta kommer med en sak i munnen efter att de har varit separerade från sina ägare. De flesta tycker det är ganska charmigt.. Men har man någonsin stannat upp och fråga vad det betyder för hunden och inte bara för en själv.. Status, hunden ställer frågor, kan den få vår bekräftelse på sina egna villkor så tolkar den det som om det är den/hunden som är beslutsfattaren i flocken. Vilket innebär att den också kommer att fatta besluten ute i stora vida världen och också gör bedömningen att om vi (människan) ger oss ut i stora vida världen så måste den (hunden) följa oss, för hur ska den annars kunna ta hand om oss? Många tolkar sådana situationer att hunden gillar oss och vill vara med oss, vilket absolut kan vara fallet, men risken är större att det är en hund som anser sig ha ansvar över oss dvs vi klarar oss inte utan dem och det hunden anser vara farligt (smällare, andra människor, bilar, andra hundar mm) kommer den att försöka skydda oss ifrån. Och jag är den första på att skriva under på att jag vill att mina hundar ska kunna koppla av och göra vad de vill.. ja inom rimliga gränser ;)

Så.. så länge hunden tror den har ansvar över oss kommer den göra vad den anser behövs.. 

När din hund ställer frågor, vad ger du den för svar? 

Ha en toppen lördag och passa på att se videoklippet som Tony gjort, det kommer fler!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-