Liten träningsfilm

Härom dagen var jag nere och tränade på den lilla mysiga brukshundsklubben som finns i Nynäshamn och invigde den lilla mobilhållaren som jag kan fästa på mitt kamerastativ och sedan filma träningen. Kändes lite konstigt att filma sig själv, men åh så nyttigt att se sina egna missar och hur vi ser ut utifrån liksom.

Först är det träning på rutan på olika avstånd (alla skick är dock inte med på filmen), håller succesivt att förlänga avståndet på skicken. Jag har haft problem med att Siri har stannat för grunt i rutan. Så efter ett träningspass hos Heléne Lindström testade vi att låta Siri själv ta ansvaret för vad hon ska vara i rutan. Jag har använt target även tidigare men mer som dragpunkt då hon har sprungit ut till den men inte alltid stått på den. Detta nya upplägg har fungerat bra då hon nu inte längre stannar för grunt utan siktar mer på target punkten. Nu måste jag börja lägga targeten aningen mer mot mitten och framför allt lära mig att stoppa henne i tid, för jädrar vad hon springer fort, om hon inte väljer att hoppa mot targeten. Första skicket då hon springer till konen som stod bredvid rutan var helt enkelt jag som inte ens såg att hon tittade på den då jag skickade henne, slarvigt. Jag hade medvetet ställt en kon där, tänkte störningsträning haha och det blev det ju. 

Sedan håller vi på att belöna upp fria följet, på två sätt, det ena där vi mer satsar på att hitta flowet och följsamheten och ffa position, belönar då med godis vid mitt ben. Det andra innebär också boll som belöning. Hon älskar sin boll, men tyvärr älskar hon inte fria följet, men vilken toppen idé då att kombinera boll i fria följet. Hon måste dock jobba ett tag för att få den. Den drar igång henne lite för mycket bara vilket gör att hon blir lite för het, så jag får noga välja min stunder då den kommer fram. Jag använda bollen förr i fria följet men fick rådet att ta bort den, då hon blev för galen, men nu ska den tillbaka lite igen.

Sedan körde vi apporteringsdirrigering, vilket gick bra och jag förstår att min kloka hund väljer att hämta en apport som ligger närmare än att springa ut och hämta den som ligger längre bort, bra information dock till aningens slarvig matte.

Så körde jag och Keiko lite höger handling också, mattes prins <3

I vilket fall som helst här är filmen :)

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-