Duktiga Siri, med matte i släptåg..

Leksaken kommer från våra goa träningskompisar, Frallan, Ess och Fanni, tack säger vi :)

Sedan ett tag tillbaka hade jag planerat en tävling med Siri, på Schäferhundklubben Lövsättra. Det visade sig vara en historisk tävling :) för att jag och Plur kom dit, nej då skämt å sido. Men det var deras första lydnadstävlingar. Klubben ligger utanför Vallentuna så det var en liten bit att åka, men det var verkligen en super mysig klubb med väldigt lyckat upplägg. Min tanke när jag kom dit var att det "bara" skulle vara sk. schäfer människor där. Och att min lilla korvunge skulle bli uppäten.. *gulp*. Men hon överlevde, tur.

När vi ska gå in på platsliggningen så säger tävlingsledaren till mig att hon och hennes man (hennes man var domare i vår klass) att de också har hundar från Doubleuse (kenneln som Siri kommer i från). Lite roligt för jag såg dem verkligen som schäfer människor, don't judge a book by its cover..
Inför tävlingen hade Siri börjat lyfta på huvudet i platsliggningen, jag tränar henne med hakan i backen på henne, och jag hade medvetet valt att inte gå in och göra om dagarna innan tävling, om hon lyfte på huvudet, så hon lyfte på huvudet även på tävlingen, och pysslade med lite annat.. skithund. Men hon låg kvar, vi var startnr 3 och hund nr 6 reste på sig och gick till sin förare. Siri spanade in vovven som gjorde det och låg och viftade på svansen.. 

Vi hade en bra känsla då vi gick in, ja iaf jag, fria följet är inte vårt starkaste kort, så det var fladdrigt och lite varierande resultat, vid läggande under gång hade fröken börjat speeda upp och tog ett stort skutt framåt och slängde sig ner samtidigt som hon tog gräs i munnen *harkel*. Inkallningen, lite vid ingång och åt uppenbarligen gräs här igen, när jag hade ryggen mot.  Rutan brände hon rakt igenom och vi har inte alls tränat på omdirrigeringar. Apporteringen var lite sådär med gripnadet, vid hopp över hinder hann jag knappt öppna munnen förens hon hade sprungit runt hindret och satt sig på andra sidan, hoppat tillbaka och gjort en fin ingång.. Kan själv..
Fjärren var prickfri.
Följande sa domare om vår prestation:

Plats: 8,5 poäng, flyttar tassar, nosar runt
Fritt följ: 7 poäng, pendlar, dk, släpper i vänster sväng, fin kontakt, släpper helt om, avslut
Lägg under gång: 7,5 poäng, skutt i läggande, äter gräs, dk upp
Inkallning: 8,5 poäng, äter gräs, avslut
Rutan: 0 poäng
Apportering: 9,5 poäng något slarv i gripande
Hopp/sitt/hopp: 0 poäng, springer runt
Fjärr: 10 poäng
Helhet: 8 poäng, ofokuserad till och från, bra tempo
//126,5 poäng och ett tredje pris

Det är som att försöka bromsa ett skenande tåg emellanåt, fort går det. Det visade sig att domaren, som hade hund från samma kennel som Siri, hade sagt innan jag hade kommit att vinnaren inte hade kommit, dvs vi.. haha ja det fick han ju äta upp, inte poäng mässigt iaf, men underhållningsmässigt japp!
Hemma upptäckte jag att Roslagens bk hade lydnadstävlingar helgen efter och kontakt person var den domare vi haft i Lövsättra, kollade om vi kunde efteranmäla vilket gick bra. Så i lördags bar det av till Norrtälje, aldrig varit där, även där var det en super mycig klubb med bra upplägg och mycket trevliga människor. Det var även en till Doubleusare anmäld i samma klass som vi, lk 2. Mitt nya koncept, värma upp med musik i öronen har visat sig vara mycket bra för mig, jag gör det inför hela programmet men inte inför platsen. Platsen gick dock bättre, även om jag haft ett annat upplägg inför denna tävling, jag har gjort om platsen då hon lyft på huvudet vilket hade (under veckan) funkat bra. Men ändå lyfte hon på huvudet på tävlingen, vi behöver en ny plan här.. Fria följet var inte mycket förändring från veckan innan, okoncentrerat. På läggande under gång hade hon dagen innan på träningen studsat upp då jag var på väg tillbaka till henne, vilket hon även gjorde på tävlingen. Inkallningen, lite för hög fart och vid ingång, men mindre vid än veckan innan. Rutan satt där den skulle, även om hon stod med bakbenen på bakre bandet (gulp) Apporteringen, det där gripandet igen, hamnar helt klart lagt till jobba på listan. Hoppet gick bra, även om hon slog i såg jag på domar protokollet sedan, vilket jag inte såg eller hörde, men det kan man lätt missa själv. Vid fjärren lyckades jag inte få henne i lugnare sinnesstämning så där kom hon framåt en hel del och satte sig upp innan mitt kommando vid avslut.

Mycket i träningen med Siri, hamnar om att skaffa sig möjligheten att reglera en kokande gryta, hon har liksom inte tid att vänta på mig, utan gör själv..
Men så här sa domaren om vår prestation:

Plats: 10 poäng
Fritt följ: 7 poäng, dk, släpper, okoncentrerad
Läggande under gång: 0 poäng, sent
Inkallning 9,5 poäng, lite strul avslut
Rutan: 10 poäng
Apport: 8 poäng, slarv gripande, lite tugg
Hopp/sitt/hopp: 8 poäng, islag
Fjärr: 5 poäng, rör sig fram ,slarv avslut
Helhet: 8 poäng
//160 poäng och ett första pris.

Mycket skönt att vi klarade oss, minns en gång när vi tävlade lk 1, där gränsen också går vid 160 poäng och va hade 159,5.. inte kul. Och även om jag gläjds åt att vi nu är klara för lk 3 så känner jag att vi kanske inte riktigt var där.. men men nu är vi ju där, uppenbarligen. Läste Heléne Lindströms blogg, där hon hade skrivit en titel på ett av hennes blogginlägg "vår träning påminner lite om ett ekg". Rolig titel tycker jag, Siri och min träning påminner om när hjärtat får en chockvåg av hjärt och lungräddningsmaskinen, eller som när ett jet plan ska lyfta, eller en galopphäst stegrar sig i startboxen och skjuter iväg i full kareta.. Ja jag tror att budskapet går fram, galenpanna :)

Nu satsar vi på lk 3 men tränar även på elit momenten, hugah va spännande! Tänkte även försöka starta öppen klass i viltspår under hösten! Känns lovande.

Allt gott!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-