Årskrönika, även sent om sider

Januari månad gick fortsatt åt till att komma i ordning efter flytten men ffa plugga och fortsätta gå tentakurser. Jag och en kompis var iväg till Niina och tränade i deras fina inomhushall.

I februari startade jag och Keiko fortsättningsklass i rallylydnad och fick vårt tredje godkända resultat och fick vårt championat i fortsättningsklass. Jag och ett gäng vänner ordnade en träningstävling i ett ridhus, vi fick ihop det riktigt bra för alla närvarande. I övrigt fortsatte tentkurserna och pluggandet.

I mars höll jag en massagekurs, med ett gäng väldigt ambitiösa tjejer med hundar. Riktigt skoj! I mars kajkade tyvärr min rygg ihop rejält men sån tur var fick jag bra hjälp av en duktig naprapat. Jag drog ihop en kurs för mina rehabkollegor på Bagarmossen och Albano, kursen hölls av Eva Solstrand. Pluggandet låg här på hög nivå, min underbara kollega och vän Malin, som är veterinär, ställde upp och peppade och förhörde, förklarade, tack goa Malin!

I början av april åkte jag till Uppsala för att tenta, det var riktigt varmt minns jag, för jag ville inte lämna hundarna hemma så de fick vara i bilen. Väldigt dåligt planerat kan man säga då faktum att jag fick lov att parkera på en handikapplats för att finna skugga för dem. Kort och gott jag i ett nötskal ;) Känslorna när vi åkte hemåt var väldigt blandade, underbart skönt att få tillbaka livet/tiden, för att jobba heltid och plugga så mycket var aningens knäckande. Men jag insåg också att jag kom att sakna pluggandet och faktum att få lära sig mer var otroligt givande. Tentakursandet fortsatte dock några helger till. Lättnaden var oändlig när jag fick mail att jag klarat tentan, yees!
Under påsken packade jag bilen full för att åka på kurs för Niina och hennes man Kenth. Vi bodde på ett vandrarhem i närheten, som vanligt en mycket givande kurs och Siri förvånade mig med att vara ganska lugn och balanserade, nja för att vara henne..
I slutet på månaden startade jag och Siri på en träningstävling på den lilla lokala kennelklubben i Norsborg, en jätte mysig liten välskött klubb, där alla är super trevliga!

I maj startade jag och Siri lk 1 och lyckades knipa ett första pris, väldigt skönt att äntligen lägga den klassen bakom sig. Vi gick även anlagsprovet i viltspår med ett godkänt resultat, som en kompis sa, ketchup effekten, duktiga lilla Sirpan. Keiko och jag startade avanceradklass och jag klantade mig och tog av kopplet inne på planen, det gav oss en diskning, men vi hade i övrigt en bra debut och Keiko min tappra prins jobbade på så fint! Så nöjd med mina fina hundar!

I juni gick jag på upplärning på vårdavdelningen på Bagarmossen, vilket var roligt, med mycket nya saker. Keiko och jag startade avanceradklass igen och fick ett godkänt resultat. Siri och jag åkte till Norsborg lkk för att vara med på deras träningstävling och vi hann också gå en kurs för Helén. Som alltid var det mycket bra. Camilla, min vän som ägde Haninge Hundhälsa hade länge funderat på att sälja simmet och ringde en dag och berättade att hon nu sålt simmet och vi tjejer som jobbat ihop där under många år gick ut och åt tillsammans, en lång era kom till sitt slut med mycket blandade känslor.

I juli ramlade det in fler konsultationer vilket var super skoj, då de är den egentliga anledningen till att jag startade Leva Hund. Jag fick också lite tråkiga nyheter, jag var tvungen att flytta.. Det tog väldigt mycket kraft då det jag letat väldigt länge innan jag hittat det stället jag nu var tvungen att lämna. Jag jobbade extremt mycket under juli, hade inte många lediga dagar och jag hade svårt att hitta energi trots en varm härlig sommar.

I augusti hittade jag dock ett hus, som det kändes rimligt att kunna hyra. Vilket tände en hel del hop. Tyvärr blev Keiko sjuk i slutet av augusti och inom loppet av en vecka hade han gått över till regnbågensland, en sorg som inte kan beskrivas i ord. Den lilla ork jag hade kvar försvann fullständigt. Tack alla fina vänner som fanns där, ni vet vilka ni är. Mest av allt, Malin, min fina vän som ”oturligt” nog varit med då jag även förlorade mina katter. Att förlora Tore, Sessan (mina katter för den som inte vet) och Keiko under ett år var mer än jag orkade.
Samma vecka som Keiko blev sjuk sprang en liten kattunge in på gårdsplanen, jag och stalltjejerna stod och pratade när han kom inspringandes, vi kunde ju inte bara lämna honom. Jag erbjöd att ha honom hos mig under natten för att kolla om han var chipmärkt, dagen efter på jobbet.. Han blev kvar. Tubbel Bubbel är numera en mycket nöjd liten halvtjock kattpojke som är mycket noga med att tala om när han önskar mat. 
Jag hade anmält mig och Siri till två stycken lk 2, men ena tävlingen var bara några dagar efter att Keiko gått bort så den orkade jag inte åka på. Men jag bestämde mig för att åka på den andra tävlingen, jag bloggade om den tidigare under året, men som vanligt var Siri en krutburk och brände rakt genom rutan och gjorde hoppet alldeles på egen hand, lilla skitunge, för att avsluta med en 10 på fjärren, men kul hade vi, eller ja hon i alla fall..

I september lyckades jag efteranmäla oss till Roslagens bk där vi fick vårt första pris i lk 2, tur var väl det för jag hotade henne med att det var långt att gå hem från Roslagen om man inte lyssnade på vad den tvåbenta sa..

Under oktober gick mestadel av tiden att jobba samt att förbereda inför en flytt igen, usch vad det är jobbigt. Min pappa har drivit en flyttfirma över 20 år men tyvärr har han inte haft den kvar vid någon av mina flyttar.. Nu hoppas jag att det dröjer innan jag kommer att flytta igen. Saker överallt, en massa strul med teknik och diverse. Men jag insåg också att flytta var det bästa som kunnat hända av flera anledningar.

I november gled jag mest runt i något slags töcken, jobb och packa upp inte mycket annat blev gjort. I slutet på månaden började lite energi så smått komma igen och Siri och jag gick en viltspårskurs inför öppenklass. Insåg att jag hade haft aningens för bråttom med spåren och fick revidera planen, eller ja skapa en plan, för det var det som saknades..

December fortsatte med mest fokus på viltspår, men så smått började energin för lydnadsträningen komma tillbaka. Det började kännas som jag landade, men som vanligt hade/har jag 17 olika projekt igång samtidigt, men mest på att komma iordning här hemma. Vi landade i vårt lilla hus, var glada att det inte kom så mycket snö. Trubbel började vara ute och höll sig sån tur var mest i närheten av hemma.

Vi bor precis med skogen runt husknuten och rådjuren strosar på tomten som om inget förändrats. Härom kvällen hörde jag räven skrika, började direkt googla om rävar brukar ta katter.. Sakta börjar jag få koll på området, stigar och vägar, vilka andra hundar som bor här. Men mest av allt längtar jag till värmen. Nu hoppas jag livet inte kommer med några större, jobbiga förändringar utan flyter på lite stilla ett tag. Jag har lite ideér kring hur jag ska utveckla företaget, men håller det för mig själv ett tag till..

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-