Är det ok..

Tänkte blogga lite om ett hundmöte jag hade igår.. En evig debatt i många sammanhang. I går (lördag) jobbade jag på Bagarmossen. På helger har vi endast lunch uppehåll så det blir att snabbt äta för att hinna rasta sin hund. Jag gick en bit på en gångväg och släppte Siri inne i skogen, hon gjorde det hon skulle och vi började gå tillbaka till jobbet. På gångvägen möter jag en man med en korthårig collie och en welsh corgie (tror jag). Jag ropar till mig Siri (som är lös) och kopplar upp henne, tittar upp då jag förväntar mig att mannen gör likadant. Men jag inser snabbt att han inte har en tanke på det, för collien är på väg i hög fart fram till oss, så jag ropar till honom och ber honom koppla sina hundar. Sån tur var är kommer collien när han ropar, men han hinner haspla ur sig -vaddå får dom inte hälsa?- Welsh corgien börjar då att skälla på sin husse.. Ett skall som säger mer än tusen ord.. Vad gör vi? Gör nåt! Hallå!!

I alla fall, mannen gräver fram sina koppel och mumlar något om att då får jag ju ha min hund i koppel, under tiden står jag åt sidan med min hund i koppel och väntar på att han ska koppla sina hundar. Helt plötsligt tittar han upp och säger med irriterad röst -ska du bara stå där eller..- Jag svarar honom med lugn röst, tro mig att jag fick bita mig i tungan, -ja jag gör det tills du har kopplat dina hundar-. Varpå han börjar gå och säger -vad kan hända liksom.
Jag känner att jag kan ge honom ett flertal exempel på vad som skulle kunna hända, men jag vet i mitt sinne att han aldrig skulle förstå, jag väljer därför att inte säga något alls.

I dag på Facebook såg jag detta citat (ovan) och kände att det var som "icing on the cake" till ett blogginlägg om just detta.

Det handlar inte bara om vad som kan hända. Och jag vet, jag har sett skador som orsakat avlivningar då hundar i samma flock har slagits. Men saken hör inte till den att jag är så rädd att min hund ska hamna på Bagarmossens intensivvårdavdelning, som skulle kunna vara det värsta scenariot. Jag vill inte släppa ihop min hund, med för oss okända hundar, aldrig. Och defenitivt inte med en ägare som denna som jag  mötte. 

Jag förväntar mig inte att alla ska ha samma tänk som jag, sån tur är vet jag att det finns fler med "mitt" tänk. Men jag förväntar mig att mitt val ska respekteras och jag förväntar mig att man kopplar sin hund när man möter en annan hund. För mig spelar det ingen roll om hunden inte går fram, man gör det av ren respekt till den andra hundägaren, det är en oskriven lag. 

Kom på en väldigt bra jämförelse, tänk att du och dina kompisar sitter på ett fik, helt plötsligt kommer en främling och sätter sig hos er och bara förutsätter att det är ok..

Ha en fortsatt skön söndag!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-