Den där planen..

Vad skoj det vore om jag med detta blogginlägg kunde komma med något nytt och revolutionerande inom lydnassporten.
Om jag kunde få plantera en ide eller en tanke hos den som läser inlägget. Som kunde inspirera och få någon att bli motiverad att träna sin vovve nu.
Men jag är inte helt säker på att det är fallet..

Efter att lydnadsträningen har legat på hyllan ett tag har eller ja jag har tränat väldigt sporadiskt, lite andan fallit på eller orkat, vilket inte blivit så ofta. Nu har jag bestämt att komma igång med träningen seriöst och för mig finns det en liten nyckel, men denna nyckel kan även få mig att avstå från träningen därför att jag är oinspirerad..
Något så enkelt som en plan.. Då menar jag inte bara sisådär plan, jag gör de momenten och sen kanske det också beronde på hur det första går eller hur det känns utan en väl utarbetade plan, där det inte finns några falluckor. Låt mig förklara, om det inte framgår. Jag planerar vilka moment jag ska göra på träningen, jag vill gärna göra lite pet och lite länkning på ett pass. I petet handlar det inte om tävlingsmässiga moment utan bara en detalj som jag vill checka av eller belöna upp då vi blir kommenderade av någon annan eller annat, momentet i helhet är inte alltid riktigt redo att ingå i en kedja. Men en plan innebär också att jag planerar/bestämmer vilka dagar jag ska träna och vilka dagar vi gör annat..

Kedjan är givetvis också planerad och den bör vara planerad i form av att, om detta händer gör jag si eller jag gör så.. Detta i sig kan få mig att känna att jag blir alldeles trött för att det ”kräver” så mycket förarbete.. Och jag måste tänka, jobbigt. Men vilken jädra skillnad det blir av träningen och ffa blir träningen bra, dvs slutresultatet, jag känner mig nöjd, inte bara med hunden utan även med mig själv, den känslan är helt underbar.

I lördags morse tränade jag med Cecilia, vi har inte tränat ihop på väldigt länge, så det var super skoj att ses igen. Vi hade bokat inomhushallen i Arninge kl 08:00-09:00 men skulle ses 07:00 och käka frukost, i hallen var planen men den var låst så det blev frukost i en flashig Merca :) Nybakta scones och te och en massa prat. Min träning var väl sådär och jag åkte hem med en massa tankar och bestämde mig att glaset är halvfullt, inte halvtomt. Cecilia och Freja gjorde jätte fina saker och Freja såg väldigt säker ut, vilket var super kul att se. Nu hoppas vi att det inte dröjer ett år tills vi ses nästa gång.

I morse träffade jag Anette och Alice för att träna på en kall och blåsig skolplan. Jag brukar aldrig vilja köra först, en dålig ovana jag har och jag kan nästan bli livrädd om jag tvingas börja :), vet egentligen inte varför. Men i dag hade jag ju en ordentlig plan. Känslan när jag åkte hem från Täby igår var väl sisådär tills jag bestämde mig om glaset.. Känslan från dagens träning var super! Visst det finns mycket saker att jobba på men hej det är därför vi ska planera :) och träna.

I slutet av februari åker jag till Motala för att träna för Ditte Andersson och Heléne Lindström och någon vecka senare bär det av till Niina Svartberg. Känns skoj att få göra det och jag är laddad.  

Är du intresserad av att gå kurs för Tony Knight, så kommer han till Sverige i april, läs mer på www.hundinspiration.se

Nu tar vi söndag kväll, allt gott!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-