Vattenträning

När jag var yngre ängnade jag i princip varje vaken stund i stallet, först på ridskolan sedan med min ponny, som av en händelse hette Lotta, det är tack vare henne jag numera bor i Stockholm. Hästar var livet helt enkelt.
Någonstans under mitt aktiva hästliv föddes ett intresse för min hästs fysiska form och vikten av att variera träningen, dvs stryka och uthållighet. Jag planerade min hästs motion vecka för vecka. Jag tyckte det var super skoj.
När jag sedan 1997 flyttade till England för att jobba med hästar lärde jag mig ännu mer. Stallet jag jobbade i hade ett 30-tal fälttävlanshästar. Mannen jag hade fått den otrolig chansen att jobba för heter Mark Todd, en riktig legend. Han har vunnit individuella guldmedaljer i två OS, Los Angeles 1984 och Seuol 1988. Han har dessutom vunnit Badminton Horse Trials 4 gånger, en av gångerna han gjorde det var 1997 dvs när jag var där, det var en otrolig häftig grej för oss alla, att jag dessutom hade en stor roll i att han (hästen) överhuvudtaget kunde starta gjorde det hela ännu häftigare, men den historien kan jag berätta en annan gång. Badminton är en tävling i fälttävlan som ligger på högsta internationella nivå. I vilket fall som helst, några av de hästar vi hade låg på värdsklass nivå, självklart :) Vilket innebar att deras fysträning var minutiöst planerad. Vi åkte också och vattentränade hästarna, på ett hästsim, jag var själv aldrig med där, tyvärr.

Inte kunde jag ana att jag 10 år senare skulle jobba med hundrehab :)
Men min bana styrde mig envist ditåt, tacksam för det i dag då det är himla roligt. Jag får ofta frågan, -jag behöver träna min hund, hur ska jag göra? Det finns en uppsjö med olika träningar man kan göra, men inget (anser jag) är så bra och effektivt som vattenträning. Ibland känns det som man jobbar med magi, när man lämnar hem en nyopererad diskbråckshund, som inte kan gå själv och man succesivt får följa den och dens utveckling. 2 veckor senare möter man den och då går den in på rehab själv.
Hittade denna film på Facebook i dag och vill så gärna dela med mig av den.
Enjoy!

-save the dog

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-