Äntligen!!

För ett gäng antal år sedan bestämde Jordbruksverket att yrket som
veterinär assistent/sköterska/djursjukvårdare skulle bli ett legitimerat yrke, som många andra yrken inom vård och omsorg. Mina första tankar var att näe jag struntar i det. Jag jobbade dessutom inte inom yrket just då. Men tanken på att jag kanske borde kom och gick ändå. En dag sa en av mina bästa vänner, "men kom igen du är ju dum att inte ta chansen"! Jag insåg att hon hade rätt.. Så jag började med att ringa Jordbruksverket, då det var en del kriterier man var tvungen att uppfylla och jag var lite osäker på om jag hade tillräckligt med arbetad tid. De kriterier man var tvungen att uppfylla var/är:

  • Minst 6 års yrkeserfarenhet
  • En momentlista på 7 sidor med olika saker en veterinär ska intyga att du klarar av, det är allt i från att ta tandsten, rengöra öronen på en hund, sätta en permanentkanyl på en hund, koppla ihop och isär en anestesiapparat mm.
  • Klarat en teoretisk examination på SLU
  • Minst 20 olika kursdagar, inom 4 olika veterinärmedicinska områden

Den tjejen jag pratade med på Jordbruksverket sa till mig att chansa ändå. Men chansa tänkte jag, jag hade inte tillräckligt med kursdagar och jag visste inte exakt hur mycket arbetad tid jag hade. Men chansa gjorde jag.. Samtidigt som jag jobbade heltid, så gick jag kurser hela hösten -13 samt våren -14, jag pluggade varenda ledig stund. När våren kom minns jag att jag satt och tittade ut och tänkte på vad alla mina hundträningskompisar gjorde, tränade i vårsolen och jag satt inne och läste och läste. Tentan skrev jag i april förra året och klarade den. Med andan i halsen skickade jag in alla papper och kopior, personbevis och kvitto på en betalning som Jordbruksverket tog för att titta på min ansökan. Det tog en evighet innan jag fick svar och när det kom sjönk hoppet, jag fick avslag. Min första tanke var att inte överklaga då jag kände att om jag inte uppfyller kriterierna så är det så, det var inget personlighet endast att jag saknade 7 månader i arbetad tid.. Surt sa räven..  När jag kunngjorde detta för vänner så sa alla överklaga, men det var som att snubbla och falla dö ner på mållinjen, vart skulle jag finna styrka och ork att överklaga.?

Men det fanns en person i min närvaro som inte tillät att jag gav upp, en person som jag kommer att vara tacksam för evigt, att sånna människor finns har man ju hört talas om men att jag skulle träffa en som lyfte upp mig och bar mig över mållinjen trodde jag aldrig..  Överklagan postades och jag bifogade ytterligare ett intyg om arbete inom djurvård, som jag aldrig trodde de skulle räkna med..men det gjorde det. Igår kom det ett rekommenderat brev, från Jordbruksverket och det innehöll min legitimation. Jag kan inte med ord beskriva den otroliga lättnad som föll över mig. Det har varit en resa utan dess lika, plugg och åter plugg, kursande och det har kostat en del, men vad gör det, alternativet hade varit att plugga 3 år på högskola..

Ingen är stoltare än jag och känslan är underbar! Nu ska jag njuta innan det är dax att ta tag i nästa utmaning och än så länge går ju allt enligt min plan..

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-