Rallydebut för Siri 

I dag har Siri och jag debuterat rallylydnad i Enköping, det var dubbla klasser så det var perfekt. Tog oss drygt en timme att åka dit. Med tävlingspsykologikursen färskt i minnet hade jag en exakt plan.. som jag inte riktigt följde :) Men då vi hade två starter fick jag chansen att göra om och göra rätt i klass B.

Anledningen till att jag ville startat rally med Siri är att jag har alldeles (i mitt tycke) för mycket prestationstänk) i lydnaden, jag vill inte ta det på så blodigt allvar, men gör det ändå. Rallyn har jag haft en liten annan relation till och eftersom jag både tränat och tävlat rally med Keiko så vet jag vad för relation jag har till rallyn, frågan vara bara om den relationen skulle bestå med Siri. Ett av mina mål var att åka därifrån med känslan, jag vill göra det igen.. Och kort sagt så var det exakt det jag gjorde. Då jag ofta är för nervös för mitt eget bästa har jag också haft svårt att tänka på att tänka på rätt tankar. Exakt vad jag tänkte behåller jag för mig själv, men jag är glad att jag lyckades, bara det var ett mål, att veta att det är möjligt trots nerver.

I rally inleder alla med 100 poäng sen dras det av beroende på vilka fel man gör och ska man ha ett godkänt resultat ska man ha över 70 poäng. Vi fick 81 poäng i klass A och 92 poäng i klass B. Det kändes kanon att vara på en tävling och inte ha presationstänk, ja lite finns ju, men inte alls som jag haft/har i lydnaden. Jag kan bara konstatera att tävlingen gav mig svar på flera saker gällande uppvärmning och jag tror att denna typ av uppvärmning, i nu läget, kommer att passa lydnadsträningen också. Känns skit häftigt att kunna dra en massa slutsatser kring detta, har aldrig riktigt funderat så tidigare. Jag har tävlingspsykologikursen att tacka för det. Och den är inte slut än, super peppad!
Nu ska jag ut och lägga ett viltspår till Siri, sen blir det slö och slapp i tv soffan.

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-