Tre i ett

Ganska ofta kan jag tycka att temat "bara vara med hunden" är underskattat. Med skogen runt husknuten är det temat ganska lätt att leva efter. Men även när jag inte har bott med skogen runt husknuten har jag många gånger uppskattat just det.

Absolut behöver våra hundar röra på sig/få motion och stimulans. Men vad händer om man själv känner att man inte orkar eller kanske kan gå på en lång promenad? Som vanligt har jag ett exempel i rockärmen :)
Jag har börjat springa, vilket jag inte har gjort på flera år. Jag minns nu när jag är igång hur mycket jag älskar att göra det. Först slogs jag med dålig motivation och ork, när sedan jag väl kom igång då blev jag sjuk.. En vän till mig sa -det är ett tecken, du borde inte motionera- Sedam när jag väl blev frisk då var jag rikigt taggad och motiverad. Senaste löp rundan var helt underbar, två dagar efter den började min ena fot att värka.. Jag stukade den 1996 när jag var i England och jobbade i ett stall, foten läkte bra och jag har aldrig haft några direkta men, även om läkaren i England tyckte att den borde röntags. Jag pratade med en kompis som är sjukgymnast, hon ordinerade vila och antiinflamatorisk gel.. Och inget spring, däremot stabilitetsträning.. haha tänkte jag. En stukad fot ska belastas (även om min inte är stukad så tänker jag så här) så länge den inte blir värre i smärta. I mitt jobb är man ständigt i rörelse, man sitter ner korta stunder. Såklart har jag jobbat i helgen och vila foten var uteslutet. Så jag bestämde mig att ta det lugnt med foten de timmar jag inte jobbade.. Men jag har ju fortfarande en hund som behöver komma ut.

Så min helg har beståt av att Siri har fått anpassa sig efter min fot :) Vi har ett stort kalhygge bakom oss, perfekt för bara vara, så där har jag strosat runt, satt mig ner på lämpliga ställe, njutit av solen och värmen. Siri har roat sig själv, hon har balanserat på stubbar och nedfallna träd med mig, hon har grävt (så nu har hon kåda över halva nosen..) hon har badat i skitigt vatten, ätit rådjurbajs, strosat runt och luktat, legat och gnagt på pinnar. Våran katt Trubbel hänger gärna med på dessa bara vara "promenader" och jag bara älskar dem.

Så summa sumarum, glöm inte bort att bara vara ibland, man behöver inte alltid gå milsrundor, det är ok att bara vara också ;) I dag fick vi tre i ett gjort, hunden motion hon behöver, även jag och katten :)

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-