Ingen tvekan..

Det har varit dåligt med uppdateringar här, men här kommer en. För exakt en vecka sedan startade vi två nybörjarklasser i rally lydnad båda med godkända resultat, så nu är lilla Plur RLD N, min fina korv. Trots dålig motivation, från oss båda tror jag, på själva tävlingsdagen, så gjorde vi två bra rundor med fin kritik, jag glade mig mest åt "väl genomarbetad" den kommer jag att leva på länge! Medan jag tror Siri gladde sig mer åt "otroligt charmig hund".

Vi håller ju också på en del med viltspår och hoppas få gå ett öppen klass spår snart. Väntar bara på vidare information av en domare. Den senaste tiden har spåren känts så där. Det har ju regnat en hel del, det har väl ingen missat, så en dag när vi gick ett spår jag lagt hade det hällregnat hela natten och hela dagen, men vi körde ändå, vi hamnade helt fel så jag fick bryta Siri och försöka leta mig till slutet och trots att vi stod i närheten av spåret eller ja där jag hade lagt det dagen innan, vart exakt det befann sig efter allt regn var ju omöjligt att säga så lyckades hon inte plocka upp spåret.. Men förståligt. Spåret jag la förra veckan var troligen också väldigt svårt för att det nästan rök om marken där vi gick, först trodde jag vi gick på sånna här röksvampar men sen insåg jag att det var pollen, trots allt rgen var det otroliga mängder som låg i blåbärsriset. Vid slutet satte jag mig ner i blåbärsriset och det sved en del i näsan i all pollen rök..

Igår gick vi ett spår jag la precis bakom huset, kl 08:00 på morgonen värme redan då, precis när jag selar på brakar det till i skogen så kommer det ett rådjur pipandes med tungan ute. Först blev jag lite rädd för jag förstod att det blev jagat, men av vad, sekundrarna efter kom en rådjursbock.. De sprang två varv över min spårstart.. Siri som har ett starkt viltintresse blev ganska uppvarvad, jag gjorde mitt bästa att lugna ner henne, när vi sen klev ner för att släppa på henne for hon runt väldigt mycket och starten blev lite rörig, hon spårade inte särskilt bra, lite fel sinnesstämning. Men hellre att det sker hemma i egen lagda spår än på ett prov. I går kväll efter jobbet bestämde jag att åka och lägga ett spår där jag bodde tidigare och där finns det fina skogar. När jag kom dit 21:30 var halva skogen skövlad.. Jag insåg också att jag hade glömt alla klädnypor hemma. Jag har den senaste tiden minskat ner användandet av markeringar vart spåret går till att de bara finns vid blod uppehåll samt återgången och vid vinklar. Vilket har gått förhållandevis bra för ett kontrollfreak som jag ;) Jag har nästan bara spårat hemma och har bra lokalsinne och minns ganska väl vart jag gått.
I alla fall så knallande jag ut och la spåret, det var lite mekkig terräng med en massa sly och djupa traktor spår. Jag visste att det skulle regna, fast inte mycket. Men när jag vaknade i morse så började min hjärna komma med ursäkter att inte gå spåret utan helt sonika åka ut och hämta min klöv alt. strunta i det helt. Tro mig jag hade många ursäkter i att inte åka. När jag kliver ut säger jag högt till mig själv, "men regnar det bara så här lite är det ju inga problem". Det var ingen planerad tanke utan den bara kom, när jag insåg vad jag sagt tänkte jag "jag ska banne mig tro att min hund klarar det här". Väl på plats visste jag knappt vart starten var, tänkte ge upp redan där. Siri måste ha känt min uppgivenhet och snurrade runt en hel del, till slut tog jag in henne och lugnade ner henne och mig själv, släppte på henne och hon spårade lugnt och sakligt, jag hade ingen aning om hon var rätt eller ej, ett tag var jag övertygad om att hon var fel, vilket hon var, men hon lyckades hitta tillbaka, utan min inblandning, *harkel*. Hon spårade så bra och vi fann slutet. Jag lärde mig en läxa, inga klädnypor alls och bara ny skog från och med nu, för då minns jag inte vart jag gått och då måste jag lita på Siri, för så blir det ju på prov, jag har ingen aning vart spåret går men hon vet.. Min fina lilla tjej, jag ska aldrig mer tvivla på dig och din förmåga. Jag känner med några spår till i ryggen så är det ingen tvekan att jag känner att vi är redo på vårt första start i öppen klass! 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-