Välkommen Rut

I torsdags hämtade vi hem vår nya flockmedlem, Vassruggens Faxa Fejlan, till vardags Rut.

Jag har under en ganska lång tid funderat på en till hund, fast först låg tankarna på en liten jack rusell. Tanken var en liten men tålig hund. Men så gick Keiko bort mitt i allt och vi flyttade. Då började jag fundera på om jag inte skulle skaffa en till jakt golden. Jag tittade runt en del och funderade och funderade. Så hittade jag en kennel som mina ögon landat på för några år sedan, Vassruggens kennel. Det visade sig att tiken som skulle paras bodde i Söderköping och även pappan. Efter att ha träffat dem båda så kände jag att detta var något som kändes intressant. Både tiken, GunDogs Choice Cobra "Cobra" och pappa Whispering Oaks Longrunner "Baccus" är ganska små, runt 20 kg, precis vad jag vill ha. Baccus är son till Vassruggens Vade Brand, han har en imponerande meritlista. 

Jag hoppas köra en del jakt med Rut, så får vi se om vi ger oss i kast med lydnad också.      
I skrivandes stund så har Rut gjort sig väl hemmastad. Hon är en klok liten tjej, eftertänksam och modig. Hon har fått ordentliga tillsägelser av Siri. Lite väl hårda kanske, kan jag tycka, men jag tror det ändå behövs, man slänger sig inte i facet på en annan individ. Siri är otroligt tålmodig och jag beundrar emellanåt henne, för även om Rut får sina tillsägelser dröjer det inte länge förräns hon provar samma sak igen.

Jag hade misstänkt att Siri skulle vara ganska tuff mot henne men också att hon så småningom skulle leka och ha skoj med Rut. Just nu är Siri Ruts största fan, hon följer henne överallt där hon kan. Jag tycker Siri har tagit på sig rollen som stora syster mycket bra.

I övrigt har vi nu fyra veckors semester, helt underbart att ha alla denna lediga tid framför sig, något som jag definitivt inte varit bortskämd med. Jag har en gedigen "att göra lista". Har en massa som ska fixas här hemma. Möbler som ska målas, små pyssel med inredning, hundhuset ska röjas i ordning, hyllor ska monteras, trädgården ska fixas med. Känns skönt att ha tiden att göra allt detta. Hundträning ska såklart hinnas med också. Appropå det så har Siri gjort två starter öppenklass i viltspår och fick ettor på båda, så bara ett till så :) Min duktiga tjej. Vi fortsätter såklart vår träning med lydnad och rallylydnad.

En rolig sak jag kom på häromdagen, Siris ögon är en kopia av hennes pappas Shadow, det är nästan som att titta på samma hund när man tittar i deras ögon, bärnstensfärgade.
Ruts mamma Cobra har pepparkornsögon, ja de är små som pepparkorn och det har även Rut.


Jag är säker på att bärnstens Plur och fröken pepparkorn snart är bästisar <3

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

  • Jeanette » "Gulliga" saker:  ”Man kanske inte alltid behöver göra saker så krångliga? "Gulligt" vet jag inte o..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-