SE VCH Doubleuse Sapphire

I förmiddags åkte vi till Norrtälje för att gå vårt tredje öppanklass viltspår. Våra tidigare öppen klass har gått rätt fort för lilla fröken. Så senaste domaren gav mig tipset att gå ett spår på morgonen samma dag. Så i går kväll hade vi min kompis Charlotte här på middag, hundtjej som hon är följde hon med och la ett spår till Siri. I skogen såg vi lite uppbökad mark och jag sa undrande till Charlotte om hon trodde det var vildsvin "näe" sa hon.. Jag tänkte "men tänk om det är vildsvin ändå". Så berättade Charlotte hur man ska agera om man möter ett vildsvin, klättra upp i ett träd. Mitt direkta svar var, men hunden då? Släpp den.. Gahh, lite smått livrädd gick jag ut i skogen i morse och tänkte, om det kommer måste jag hinna koppla loss Siri. Men vi mötte ingen vildsvin och Siri spårade som hon inte gjort annat i livet, min lilla korv <3

På vägen till Norrtälje så skulle jag svänga av mot Riala, då slog mig tanken, Riala vargen, shit. Hoppas domaren har bössan med sig, så visualiserade jag hur jag skyddade Siri med min kropp, så vargen bara skulle bita mig... Haha ibland undrar jag vad mina knasiga tankar kommer i från :)
I vilket fall så berättade domaren att Riala vargen, efter att ha blivit flyttad 4 gånger, inte kommit tillbaka. På väg ut till spåret vänder han huvudet och säger, "lo djuren är inte heller kvar förresten"... Då tröstade jag mig med att han i alla fall hade med sig en fejk pistol, för skottet i spåret :)

Hur gick spåret då, jo bra, det var väldigt varierande terräng, en del hala berg och ffa väldigt mycket granris. Jag hade spindelväv i halva ansiktet när Siri snurrade lite kring återgången. Jag upplevde henne väldigt säker på spåret och jag försökte bromsa henne, för inte gav det varken till eller från att hon hade gått ett spår på morgonen. Däremot har hon lugnat sig lite när hon spårar. Hon jobbade verkligen kanon bra och när domaren bad mig stanna för att han skulle skjuta insåg jag att jag varit helt fokuserad på min hund, skit bra av mig!Såklart är jag super glad över dagens spår och championatet och min duktiga hund!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-