Rally tävling

Förra helgen åkte vi till Tierp för rallylydnadstävling, dubbla starter. Väldigt trevlig klubb och bra arrangerad tävling. Det var ganska varmt och sån tur var fanns det en stor skuggig parkering. Rut fick även följa med och skötte sig väldigt bra. Jag hade tränat mycket och väldigt bra inför denna start och kände att vi var redo för tävling, vad som helst kan ju alltid hända:)

Siri var lugn och stadig och kändes stabil. Känslan i mig när vi gick banan var att jag kände mig väldigt förvånad att hon var så stabil. Det var vi helt enkelt. Härligt är det när känslan är det samma som protokollet, vi fick 99 poäng, 1 poängs avdrag för en seg front, seg min hund, hahaha underbart. Tidigare har hon gjort fronten lite för hetsigt så segt var ändå helt ok. 
De hade prisutdelning innan andra starten vilket kändes långt och segdraget. 

Em kändes också bra, jag blev lite för avslappnad bara, fm bana gjorde mig lite för cool. Jag diskade oss. Ja eller, Siri tog en leksak i åttans frestelse, och jag trodde att vi var diskade iom det och plockade den i från henne och då rörde jag vid henne vilket gjorde att vi blev diskade, lite förargligt men inte så mycket att göra åt, bara lära sig av.

På Söndagen åkte vi till Södertälje för dubbla starter, fms banan var tre passeringar genom åttans frestelse, lite nervkittlande med tanke på vad som hänt på lördagen. Jag andades ut när vi passerade den första gången och du skulle jag inte ha gjort, Siri tappade fokus och gick mot leksaken men tog den inte, vi såklart en del poäng avdrag men landade på 89 poäng, vilket gav oss ytterligare ett godkänt resultat. 
På em var det tungt att ladda om, delvis värmen och sen det faktum att starta dubbla klasser två dagar i rad. Men jag skulle nog kunna göra det igen. Tyvärr var vi båda ut fokus och vi hade för många missar och landade på 66 poäng, vilket inte är godkänt. 

Jag var noga på hemresan att inte fokusera på det som gick fel utan lägga fokus på det som faktiskt gick bra och känna mig nöjd över det. Och att lägga fokus på varför det gick fel och hur vi ska träna för att inte få samma fel igen. Summa sumarum så är det genomgående åttansfrestelse som var boven, så mer träning på den men även impulskontroll. Den träningen kan vi nog aldrig sluta med.

Nu satsar vi på lydnaden ett par veckor så rallyn får vila. Känns fortfarande kul att kunna hinna med båda grenarna både träningsmässigt och tävlingsmässigt.

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-