Lydnadstävling och vardag

Nu är vardagarna i gång på allvar. September månad är fullbokad, tror jag har en dag utan plupp i almenackan, det är i dag, underbart skönt särskilt med detta väder, njuter!

I går var vi i Eskilstuna och tävlade, Siris och min debut i lydnadsklass 3. Hon har verkligen känts jämn och fin under dessa veckor inför tävlingen. Men så i tisdags åt hon något snusk i skogen och fick både kräk och blev lös i magen. Detta gjorde att hon fick vila 2 dagar, men jag tror inte att vilan hade något att göra med resultatet.

Däremot var hon helt galen på träningen torsdag och fredag. Torsdagen hann jag ändå med 2 pass. Visst galen har hon alltid varit, men den sista tiden har hon ändå landat lite. Jag brukar aldrig träna dagen innan tävling, det som inte sitter sitter inte. Hellre gör jag någon form av fysträning, bränna av springet liksom. Jag har många gånger fått tipset att cykla eller nåt samma dag som tävling, men jag tror inte på det. Mest för att man som regel blir lite tröttare dagen efter ett fyspass och ett fyspass samma dag bara ökar springet i kroppen. Men tillbaka till träningen dagen innan tävling, eftersom Siri hade varit dålig i magen ville jag inte ut och cykla eller nåt så det blev ett lydnadspass i alla fall. Summa sumarum det gick inte alls bra, men med pep ord från goa träningskamrater som säger det man behöver höra så här dagen innan så bestämde jag mig för att åka.

Väl på plats i Eskilstuna kände jag mig ganska nervös, men då jag fått så otroligt mycket bra hjälp av Eva-Marie Wergård så kunde jag kontrollera nervositeten genom att fokusera på annat.

Nedan är vår bedömning:

-Sitt i grupp = 0, lägger sig
-Platsliggning = 10 
-Fritt följ = 8, står i halt, dk, sent sättande, långt fram i språng, plogar i bland
-Sättande = 10
-Ink med stå = 6, dk x flera, långt ställande, slarvigt avslut, bra tempo
-Rutan = 0, dk, kryper i rutan, nosar, ändrar ställning, jättefint avslut
-Hopp/apport = 10
-Metall = 10
-Vittring = 5, lyfter fel, gör annat, tuggar
-Fjärr = 6, lång förflyttning framåt
-Helhet = 8, entusiastisk och engagerad men lite stressad. Bra, lugn förare
Totalt 202 poäng och ett tredje pris.

Analys då, överlag så var hon för het. Sitt i grupp har jag haft problem med att hon lagt sig men det var ett tag sedan. Jag är super nöjd med platsen, då jag helt lagt om strategin där och kört på vad jag tycker borde funka bäst för min hund. Fria följet tyckte jag nog att hon var lite väl generös med en 8, det var inte värt det, men ok tack :) Sättande, kanon att det funkade med tanke på hur vi harvat detta sättande. Inkallning *harkel* det här var helt mitt fel, jag är uppenbarligen inte så bra på att mäta upp avstånd, så långt som vi gick på tävlingen har jag inte gått på träning, så det måste vi ändra. Rutan.. ja det brukar hon göra så bra, jag vet inte varför hon gjorde det hon gjorde, förmodligen för att hon var för speedad. Hopp/apport, som vi tränat på snett återhopp då jag kastar som en kratta, vilket jag även gjorde på tävlingen, men hon grejade det, super nöjd med det. Metallen bra. Vittringen, det svåra för Siri var att de hade lagt sågspånshögar vid varje pinne, det har vi aldrig tränat på, men det blir änding på det. Fjärren, igen hennes iver och sedan visste jag att detta var det momentet som absolut inte skulle sitta, vilket det inte heller gjorde. Mest nöjd var jag med att jag var lugn och närvarande, jag tror det är första gången jag kliver av planen och faktiskt minns vad som hände och hur jag tänkte.

Vann klassen gjorde Lena Kerje, som tagit många av de fina bilderna på min hemsida. 

Grattis Lena och Hugo!!


Detta var en dubbeltävling och jag var anmäld även till em, men bestämde att åka hemåt. På vägen hem svängde vi förbi våran vän Maria. Maria har en valp från samma kennel som Siri och hon är ca 1 1/2 månad äldre än Rut. Och om någon vecka ska Maria passa mina hundar medans jag är med på en kurs. Rut och Tesla röjde järnet och mitt allt brottandes såg jag att Rut har börjat tappa några av sina bebis tänder, äntligen! När Siri kom in så lugnade de ner sig för en sekund sen startade de igen. Bägge hundarna var helt coola hemma hos Maria och faktum att hon även har en del samma tänk som mig gör att jag vet att de kommer ha det kanon där.

Näe nu ska jag ut och klippa gräsmattan och sen ska vi träna fjärr :)

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-