Lite blandat 

Pappa Baccus, mamma Cobra och pappa Odin :)
Pappa Baccus, mamma Cobra och pappa Odin :)

Förra måndagen var jag ute och tränade Siri, det kändes verkligen riktigt bra. Några dagar innan hade vi varit hos Niina och fick med oss mycket bra verktyg och feedback på att vi jobbar åt rätt håll, vilket såklart var jätte kul att hör. När Siri sedan hade legat och vilat en stund och reste på sig var hon blockhalt (!!)  Jag tyckte jag hade sett henne halta några steg dagen innan men övertygade mig själv att jag såg i syne. När jag kände igenom henne reagerade hon på tå II, på framtassen. Jag kan skratta mig lycklig att jag har så bra vänner som utan att blinka hjälper mig. Charlotte, som är sjukgymnast, skakade fram en tid till mig på en av klinikerna som hon jobbar på. Malin, som är veterinär med inriktning på ortopedi, kände igenom henne dagen efter. Då hade sån tur var tån lugnat ner sig men hon reagerade, men inte fullt lika kraftigt som dagen innan. Malin konstaterade en trolig stukning av tåleden, men hon trodde inte att det var någon fraktur/fissur särskilt då hade Siri blivit snabbt bättre. Efter besöket hos Charlotte konstaterade hon också en trolig en stukning av ett ligament/ledband i tån. Jag jobbade med både kyla och laser behandling fram till besöket större delen av förra veckan och sedan även korta koppel promenader. Den laser jag har tillgång till är inte så stark så hon fick även laser av Charlotte, som har en mer effektfull laser. Nu har vi ökat upp promenaderna lite, hela 15-20 minuter, på plant underlag. Dö tråkigt tycker jag som bara går i skogen med hundarna lösa, Siri är rätt cool, visst har hon energi över men hon tar det hela med ro. Vi hade planerat tävling förra söndagen och även nu på söndag, men såklart får vi hoppa det, viktigast är att tån får läka. Tävlingarna finns alltid kvar.

Efter två och en halv veckas rejäl förkylning är jag äntligen frisk så i morse körde jag ett styrkepass här hemma. Har även fått lite boostning på min stukade fot i form av störvågs behandling, effektfullt ja, smärtsamt, o ja. Kommer börja med pws snart, för att sedan komma igång försiktigt med sping rundor. Hoppas nu foten håller, den känns starkare efter alla oändliga tåhävningar jag gjort vore väl det konstigt annars. Tror inte jag skrivit det tidigare, men jag stukade den i våras och sedan har den börja bråka så fort jag belastat den. Men nu känns den riktigt bra och stark!

I går morse drog jag och doggsen iväg till Söderköping för att hälsa på Ruts uppfödare, AnneCharlotte, eller delar av den i alla fall, hos henne bor Ruts mamma, Cobra, Ruts pappa, Baccus och Ruts farfar, Odin. Vi tittade på lite Rut kring jaktträning, åt en trevlig lunch i Söderköping och gick på en promenad över fälten med hundarna. Siri fick såklart ligga i bilen, tror hon hade uppskattat detta gäng. 
Det var otroligt kul att se dem ihop. Cobra sprang glädjande fram till Rut men sedan var hon snabb att trycka till henne. Baccus och Rut hade urkul, även om Baccus var lite för ivrig. Farfar var också en rolig farbror att leka med, han påminde lite om Keiko, en riktig matte pojke, en charmör. 
En period i livet tänkte jag släppa allt här i Stockholm för att starta på nytt någon annanstans, då funderade jag på Östergötland. Jag har både släkt och en del hundvänner där nere. Men jag blev ju kvar här, men vem vet var framtiden har att ge.
Jag längtar redan till nästa gång vi ska åka ner :)

Till min stora glädje kommer jag troligen att åka till Norge i sommar, jag känner några super gulliga tjejer där så vi har pratat om att jag och hundarna ska komma dit och så ska vi träna hund, det vore verkligen super kul. Ruts uppfödare (ena) bor i Sunne så kanske kommer det bli någonslags kombo med funktionsbeskrivning, jag vet inte exakt när det blir än, men det känns skoj att ha en resa att se fram emot.

I kväll blir det jobb på djursjukhuset, innan dess blir det lite fjärr träning med Siri, alla lugna moment får vi träna, tur ;) och även lite annat fix.

Ha de gott!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-