Stukad tå, borrelia och tenta...

Så som överskriften lyder har de senaste veckorna kretsar kring just det.

Siris tå går mot bättringsvägen, i morgon ska vi på koll på Charlotte (leg. sjukgymnast). Denna vecka har vi ökat på längden på promenaderna och har fått börja gå i skogen, men i koppel. Dock har jag vid väl valda stunder släppt henne lite lös. Fast hur släpper men Siri "lite" lös.. Det går liksom inte :) Både igår och i dag har vi gått i våra fina skogar här hemma, underbart fint är det härikring, det är så mycket jag inte hunnit utforska än. En massa stigar men även fin skog som man bara kan kliva rakt uti, fast med Runkeeper påslagen, annars kan man hamna varsom helst. Det går nästan inte en dag utan att jag tackar min lyckliga stjärna att jag får bo här.

Hundarna, särskilt Siri hade hur mycket fästingar som helst i sommras och jag minns att jag tänkte, hellre jag sjuk än dem... Och tre eller fyra stycken har jag haft som suttit fast på lite olika ställen.
Min kropp har varit i lite risigt skick den sista tiden och av en slump visade jag en veterinär ett konstigt rött märke jag har, som sträcker sig ner på vaden och en bit upp på låret, med kommenatren -undra vad detta är??-
Varpå hon säger -det där ser ut som borrelia- Jag blev mållös först, och hann tänka men inte har jag haft någon fästing där.. Tills jag insåg att jag hade en lite rackare som satt just där i knävecket. Jag kände mig lite korkad eftersom jag haft märket under kanske 2 veckor. Men med mycket i skallen och lite tid att fundera på det så "glömde" jag bort det röda märket.
Jag fick nästan skäll på jobbet att jag inte rusade iväg till läkaren, men nu har jag varit där.) Nu har jag fått antibiotika som jag ska äta i 10 dagar, kåvepenin, min mages största fiende. Med en redan utslagen mage, som jag tror är utslagen av stress, så har jag nu köpt på mig en lite piller burk med 3 miljarder (ja det står så) goda bakterier. Så jag hoppas magen klarar av det. Läkaren tog ett blodprov men oavsett resultat blir behandlingen den samma.

Den senaste tiden har jag jobbat, pluggat, sovit eller pluggat, jobbat, sovit :) För den som inte vet, skulle jag tenta av PT utbildningen del 1.
När jag pluggade till djursjukskötar tentan höll jag på att kräkas av allt pluggande (kanske mest för att jag jobbade heltid samtidigt), men det var slut sa jag till min kompis Malin att det var tråkigt att det var över. Därför kändes det super skoj att börja plugga igen, men samma visa denna gång. Jag har skickat gråtandes emojis till min vän Maria som peppat och kommit med de rätta orden när de har behövts.
Jag kände mig dåligt förberedd inför denna tenta, borde har pluggat mer.. I går kände jag bara för att kasta in handduken och skita i det, men så fick jag av en händelse syn på ett citat (se bild i detta inlägg) som styrde in mig på rätt väg. Så i morse for jag till Söder och ner i SAFEs källarlokaler för att skriva tentan.. Inledningsvis kände jag super peppad sen sjönk modet och allt kändes bara rörigt, men jag lyckades styra mina envisar tankar åt rätt håll och när jag 2 timmar senare åkte hem kände jag mig nöjd ;) Nu väntar jag bara på svaret.

När jag kom hem rastade jag hundarna kort för att sedan åka och fika hos mina goa vänner Marie och Renee. Fyra goda ting hände under förra året, att jag lärde känna Marie och Renee är en av dem, så underbara så jag blir alldeles varm i hjärtat. 
Rut fick följa med, men då katten Tazz bor där fick hon vara i koppel. Fast jag hade ändå haft henne i koppel då jag inte ville att hon skulle fara runt och härja, man måste uppföra sig när man är bortbjuden. Rut skötte sig förvånandsvärt bra (förlåt Rut :)) Hon stod snällt vid min sida emellanåt i slakt koppel för att en kort stund stå längst ut i kopplet. När vi satte oss och fika, gick hon runt lite men la sig sen att sova, vaknade och tuggade lite på kopplet för att sedan somna igen. Mattes duktiga RutTut. 

Väl hemma tog jag en en timmes promenad med Siri i skogen, underbart skönt! Nu känns det som livet blir lite mer behagligt igen, tills del 2 av PT utbildningen startar, av olika anledningar har jag fått flytta fram den till nästa år. Det är ett dilemma att räcka till ibland ;)
Nu ska jag slänga mig i soffan och inte röra mig en tum förräns det är dax att gå och sova <3

Allt gott!

-save the dog-
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-