Rätt fokus!

Älskade hund <3
Älskade hund <3

Känns uttjatat att skriva att jag är dålig på att blogga ;)
Men så är ju fallet. Under hösten har jag känt mig, sliten, pressad och stressad. Så pass att kroppen började protestera. Det är tufft att vara egen och för mig är det tufft att sätta stopp när det gäller jobb. Jag har gärna mycket att göra, men det slår också lätt över till lite för mycket. Jag vägrar att låta jobbet ta all min tid och energi, jag vill och måste hinna med annat också. Där resonerar vi alla olika, men jag står fast vid min filosofi. Men det svåra är att hitta en balans, jag hade turen att fått ett litet wake-up-call, det fick mig att bromsa upp och ompiroritera större delen av mitt liv. Främst då mina val och prioriteringar, vad som är viktigt för mig och vad jag mår bra. Allt är en process och går definitivt inte i en handvändning. Att säga nej är bland det svåraste jag vet att prioritera val som får mig att må bra är minst lika svårt, men jag lär mig och ffa jag tränar. Jag har gjort och gör en upprensning i en hel massa. Det är som att rensa och sortera 100 flyttkartonger :) Men nog om det..

Jag är en av de som uppskattar en snöfri vinter, mest för att det är lättare att träna hund ute. Sen handen på hjärtat, jag gillar snö, men det kommer aldrig och stannar på ett sätt som är gynnsamt om man säger så.
I dag är det -2 och frost, perfekt.
Siri hade oturen att stuka en tå, läs i förra inlägget, och vi tränade inte på över en månad och det har tagit tid att komma tillbaka där vi var innan hon blev halt. Men förra helgen begav vi oss till Kungsör för, vad jag hoppades, en sista start i fortsättningsklass i rally lydnad. Siri gjorde som Siri brukar, tog ett ärevarv, mot åttans frestelse, men tog sån tur var inte leksaken, ärevarvet gjorde att jag stramade upp mig ytterliggare. Och ärevarvet till trotts jag var närvarande och fokuserad på mina uppgifter.. Vi slutade på 75 poäng och blev domarens val. Jag var glad när jag åkte hem, äntligen klara. Men nu lägger jag en plan för ärevarv/tjuvrusningar, som jag inte provat förr..
I dag var vi anmälda till lk 3 men fick tyvärr hoppa av då Siri slog upp sin hälta igen, men är nu hältfri. Och vi tränar vidare, i MITT nya tänk. 
Bästa Siri får nu titulera sig RLD F också <3

Rut, jag vad ska man säga om Rut, hon är gullig och en liten eftertänksam dam. Siri och hon har så jädra kul ihop och det är en fröjd att se dem leka och jaga varandra.
Vi går en valpkurs just nu, jätte skoj att vi har något som är bara vårat. Jag har inte gjort mycket med henne alls, men hon tycks snappa upp saker väldigt snabbt och älskar mat. Vi har inte rena träningspass, dvs åker till klubben med en upplagd träning, men lägger in mycket saker i vardagen. Jag hade bestämt mig redan innan hon kom att hon skulle få vara valp första året. Däremot lägger jag en hel del tid på att få henne att koppla av, så hon har varit med (när vädret tillåter) och varit uppbunden då Siri och jag tränar. I går hade vi inkallningsträning, inkallning när man matas med godis eller leker med en leksak hos någon annan, med en kompis som har en valp som är 2 månader yngre än Rut. Ren vardags träning. Och vi har även börjat leka kamplekar vilket hon gillar. Hon är stor för att vara 6 månader men jag tror hon kommer att bli en liten vuxen hund. Hon har inte växt mycket den sista tiden. Ett tag sa det plopp så blev hon tjock som en lite korv och jag fick minska hennes mat, men nu är hon smal och fin. Hon är fullständigt fixerad vid vår katt Trubbel och långsamt börjar de hitta en vänskap, men jag får ha ett vakande öga på Rut.

Det var allt för denna gång, glöm inte att visa respekt mot varandra <3

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-