Ska vi leka?

Mina hundar leker en hel del, nu mest inomhus eftersom Siri skadat sig och jag misstänker att hon gjort det efter deras röj. Samtidigt som jag anser att leken är otroligt viktig och bra men det finns risker för skador om man inte har koll. 

Jag gillar att se komunikationen mellan hundarna när de leker och hur de läser av varandra.
Efter att de hade lekt nu på morgonen och fm så la sig Siri till rätta för att sova lite, men lilla Rut var fortfarande leksugen, se filmen nedan <3
En liten gest eller rörelse som innehåller så mycket information.

I morse på vår morgon promenad gick jag bort mot motionsspåret, jag brukar undvika att gå där, av den anledning jag nu ska berätta. Runt ett hörn kommer en lite svart pudel i 180 knyck, när den ser oss sätter den av i vad som såg ut att vara hoppa på/attackera oss fart. Från husse kom inte ett ljud. Som tur var så var jag beredd och fick snabbt mina hundar bakom mig och satte upp handen och sa med hög och arg röst "försvinn härifrån" medan jag försökte mota bort hunden kom husse springandes och bad så mycket om ursäkt.
Jag skulle själv aldrig ha min hund lös på en sådan plats om jag inte visste att den kom på inkallning till 200%. Men alla är vi olika.

Hunden sprang iaf vidare och husse efter, hunden for upp på vägen, som viserligen inte är så trafikerad, men ändå, vilken bil hinner bromsa nu när det är så halt ute.

Jag blir lika fascinerad varje gång jag upplever nåt liknande, vilket sån tur var inte är så ofta. Hur vågar man släppa hunden lös om man inte vet att den kommer på inkallning i ett motionspår eller andra liknande ställen där det rör sig mycket folk, hundar och nära till trafik. Ffa undrar jag om man som hundägare tänker "hur ser min hund på mig som ledare om den anser att den måste attackera andra hundar", har inte den då lite för mycket ansvar på sina små axlar. Är inte det ägarens jobb? Just saying ;)

-save the dog- 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

  • Jeanette » "Gulliga" saker:  ”Man kanske inte alltid behöver göra saker så krångliga? "Gulligt" vet jag inte o..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-