Det var en evighet sedan

Nu var det nästan två år sedan jag skrev något här.. Oj vad tiden går.
Jag skulle verkligen vilja försöka hitta tid att komma i gång igen.

Mycket har hänt, såklart, allt kommer jag inte få plats med här :) Men det jag tänkte skriva om är att lilla Ruth, som inte längre är så liten, förutom till storleken, men hjälp hon fyller snart 4 år. I vilket fall som helst så har hon och jag kommit med i SBKs satsning inom lydnad talangtruppen.
Så grymt roligt. Vi hade vårat första läger förra veckan.
Lång väg att åka, hela vägen till Halmstad, laddad till tänderna, 12 stycken förväntansfulla tjejer.
När vi hade samling på fredag kvällen så var hundarna kvar i stugorna och när jag kom tillbaka var Ruth lite dämpad, men vi var alla trötta efter en lång dag, så vi gick helt sonika och la oss. På lördagen var hon ännu mer låg och när jag skulle lyfta in henne i bilen pep hon till. Då först började min hjärna lägga ihop alla små saker jag noterat sedan fredag kvällen. Dessutom hade min lilla glada röda räv svansen mellan benen.. :(

När vi kom fram till hallen tog jag in henne och tittade på henne mer ordentligt, hon var helt klart smärtpåverkad, det verkade komma från ryggen. Tyvärr har hon en skada sedan yngre år och jag blev ganska kall när jag insåg att hon kan ha slagit upp den igen. Sån tur jag har med mina underbara vänner på hemmaplan som dessutom är veterinärer, den ena neurolog den andra ortoped.
Efter att ha pratat med dem båda bestämde vi att jag skulle låta bli att träna Ruth och stanna kvar i Halmstad. 
Under eftermiddagen blev hon succesivt mindre påverkad och rörde sig lite mer avslappnat, det fortsatte även så under söndagen, men tyvärr fick vi avstå träning hela helgen. 

På måndagen åkte vi till vår sjukgymnast, vad gjorde vi utan henne, efter en genomgång hittade hon samma reaktioner som jag gjort undet lördagen, ömhet i rygg och säte, så vi är nu ordinerade vila. Hon har under veckan som gått blivit piggare och rör sig mer som hon brukar och svansen är mer där den brukar, men jag ser på henne att inte riktigt är helt sig själv än.

Jag är så glad att jag känner mina hundar så väl och att jag har underbara vänner runt omkring mig. Vilka toppen tjejer i talang, som alla visade stöd, som man verkligen vill ha i en sådan situation.
Nu är det aktiv vila 1 vecka till och lite laser behandling under kommande vecka.

Siri fick hänga med på lägret, tur att hon älskar sin bil. De är så goa de där två.
Har lite svårt att falla i ro med tanken att Siri och jag troligen aldrig kommer att tävla igen, en stor sorg, men jag är glad att hon är så pigg som hon är, min 9-åriga prinsessa <3

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-