Life means taking the responsibility to fulfill the tasks we need to face. 

-Paulo Coehlo-

Amichien®Bonding

Metoden jag jobbar med kallas för Amichien®Bonding.

Den kommer med inspriration från Monty Roberts "The Horse Whisperers" metod som kallas för "Join©Up".

 

Jan Fennell befann sig en gång på en clinic som Monty hade. Hon blev som sagt inspirerad och insåg att det måste ju gå att jobba med hunden på liknande sätt, dvs genom deras språk, så föddes Amichien®Bonding.

 

Metoden är inget som fungerar som ett trollspö, i dagens samhälle vill vi ha quick fix. Det innebär inte heller att det är något du jobbar med i några veckor och sedan slutar med, eller att det är en träningsmetod. Jag skulle vilja kalla det en livsstil.

 

I bland kan vi människor tycka att föränding är jobbigt, särskilt med en sk "ny metod" utan att egentligen ge det en chans. Vi behöver lära oss att inse den att den mängd tid vi lägger ner i relationen till vår hund, kräver uthållighet, mer för vissa hundar än andra.

 

En hund vet bara hur man är en hund. Dens instinkt och natur är det som styr allt den gör. Vi borde aldrig underskatta kraften av en flock. Hundar har precis som vi sämre dagar i bland, vilket kan göra ditt liv som hundägare svårt på olika sätt. Många gånger styrs vi människor av "jag borde"/"jag måste"/"vad säger grannen" osv. I stället för att lyssna på våra egna känslor och framför allt se hundens sinnesstämning.

Du kan läsa mer här hur du bokar en konsultation och hur det går till.

 

-Du kan aldrig plocka ut mer än det du sätter in i en relation-

 

Filmen berättar en historia om en hund som blev räddad från avlivning. Cerberus levde på en öppen anstallt för brottslingar, men hamnade hos SPCA då han anföll människor som gick förbi utanför. Ingen kunde hantera honom. Min vän och kollega Sam Milnes kom till SPCA en dag för att hon ville jobba med någon av alla hundarna som bodde där, jobba med Amichien Bonding. Hennes val föll på Cereberus, hon hade ingen aning om hur historien skulle sluta.. men hon visste vad för signaler hon skulle ge honom, följ första delen på deras resa ihop genom att titta på filmen!