Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.
-Maria Robinson-

Keiko

Keiko är född 2003. Han är min första egna hund. Keiko är en blandras mellan, schäfer, labrador och rottweiler. Han är en stark och stolt hund som gör det som krävs av honom. Med honom har jag gjort en hel massa misstag. Men han har aldrig svikit mig. När han växte upp var han en otrolig lätt valp. När tonåren kom ställde han starka frågor, som jag då inte visste hur jag skulle hantera. Men som tur var hittade jag ett sätt.

Vi har tillsammans tävlat i lydnad.

 

Vid 6 års ålder fick han bli glad pensionär. 

 

Men även pensionärer vill ha roligt. Efter två års paus från tävlingar och ganska mycket lydnadsträning hittade vi en sport som passade oss två som handen i handsken nämligen rallylydnad. Efter lite påtryckningar från en av mina vänner började vi träna för Marie Sjöborg. Det sköna med att träna och tävla Keiko då var att vi var så trygga ihop. Jag visste exakt vart jag hade honom. Och ffa har vi så himla kul ihop :)

 

Vi skrapat ihop tre godkända nybörjarklass i Rallylydnad. Efter tre godkända starter i fortsättningsklass har vi nu ett godkänt resultat även där och Keiko får titulera sig RLDN och RLDF. Min goa kille, nu siktar vi på avanceradklass :)

Vi har nu hunnit med två starter i avanceradklass varav en diskning och ett godkänt resultat :)

I augusti -14 blev Keiko snabbt dålig och vid ultraljudet upptäckte man en jätte tumör på hans hjärta och jag hade inget annat val än att låta honom kliva över till regnbågensland. Sorgen efter denna underbara, kloka hund finns alltid kvar i mitt hjärta. Utan dig Keiko hade mitt liv tagit en helt annan vändning. Du är för alltid älskad och saknad <3 Det finns ingen som du <3

 

 

 

Keiko. © Lena Kerje
Keiko. © Lena Kerje

God saw he was getting tierd, and cure was not to be.

So He put his arms around Him and whispered,

"Keiko you come away with me"

With tearful eyes we watched him suffer
and slowly fade away.

Although we loved him dearly
we could not make him stay.

A golden heart stopped beating,
playful paws were put to rest.

God broke our heart to prove to us,
He only takes the best!